Eğitimler Atölyeler Ve Sosyal Sorumluluk Projeleri… Hepsi Örgü Evimde Bir Arada!

Konya’da yaşayan Örgü Evim Sahibi Ayşegül Küçükbakan, 1 yıl önce açtığı dükkanı ile emek yolculuğuna günden güne büyüyerek devam ediyor. Küçükbakan, gösterdiği gayret ile şimdilerde başka kadınlara ve çocuklara umut oluyor.

Konya’da yaşayan Örgü Evim Sahibi Ayşegül Küçükbakan, 1 yıl önce açtığı dükkanı ile emek yolculuğuna günden güne büyüyerek devam ediyor. Küçükbakan, gösterdiği gayret ile şimdilerde başka kadınlara ve çocuklara umut oluyor.

Eşinin vefatının ardından çocukları ile açtıkları ‘Örgü Evim’ Dükkânını işleten Ayşegül Küçükbakan, Konya’nın Sesi’ne özel konuştu. Küçükbakan, “Eşim vefat ettikten sonra çocuklarım ile bir yıl önce ‘Örgü Evim Atölyesi’ni açmaya karar verdik. Burada diğer firmalardan farklı olarak sadece tuhafiye ürünleri satışından ziyade örgü eğitimleri ve atölyeleri sağlıyoruz. Bu durumda müşterilerimiz tarafından yoğun ilgi görüyor. Müşterilerimiz ürünleri bizden alarak burada diledikleri örgü modellerini öğreniyorlar. Bu atölyelerimiz sene içerisinde değişiklikler göstererek sosyal sorumluluk projelerine dönüşebiliyor. Örnek verecek olursak geçtiğimiz yıl ‘Asrın Felaketi’ sebebi ile mağdur olan çocuklarımıza örgüler örerek yardımda bulunmuştuk. Bu iş aslında benim hayalimdi ve başarılı olmak zorluklara rağmen beni çok mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

‘ÜRÜN SATIŞININ YANINDA

EĞİTİMLERDE SAĞLIYORUZ’

Ürün satışı dışında atölyeler yaptıklarını ifade eden Ayşegül Küçükbakan, “Atölyelerimizde müşterilerimiz aldıkları ürünleri çocuklarına, sevdiklerine ve aile bireylerine özel hediyeler olarak hazırlayarak burada keyifli vakitler geçiriyorlar. Yoğun ilgi olması başarımızın karşılığı olarak görüyorum. Bu da bizleri teşvik ediyor. Bunun dışında çocuklarımızın yoğun teknoloji aletlerine maruz kalmasının önüne geçmek adına hafta sonları burada 6-15 yaş arası çocuklarımız ile atölyeler yapıyoruz. Çocuklarımız kendi şapka, atkı ve eldiven gibi ürünlerini hazırlıyorlar. Burada aileleri ile birlikte paylaşım yapan çocuklarımız hem tablet ve telefonun esiri olmaktan kurtuluyor hem de el becerilerini geliştiriyorlar” diye konuştu.

7’DEN 70’E HERKES ‘ÖRGÜ EVİM’DE!

Her kesime atölyeleri ile hitap ettiklerinin altını çizen Küçükbakan, “7’den 70’e burada kadın erkek çocuk olarak örgüler tasarımlar yapılıyor. Her yaşa hitap etmenin mutluluğu işimize yansıyor. El işi sanatlarına ilgisi olmayan kişiler ise yapılan atölyelerin değerini önemsediklerini vurgulayarak bizlere sponsor olmak istiyorlar. Bir önceki konuşmamda dediğim gibi burada sosyal sorumluluk projeleri üreterek topluma fayda sağlıyoruz. Bu gibi projelerimize destek olmak isteyen vatandaşlarımızda oluyor. Bunların yanı sıra 15 kadın arkadaşımıza burada istihdam sağlıyoruz. Onlarda aile ekonomilerine aracılığımız ile destek sağlıyorlar” ifadelerini kullandı.

‘YETİM VE KANSER ÇOCUKLAR

İÇİN BİR ARAYA GELİYORUZ’

“Bu atölyelerimizin dışında yeni bir proje daha başlatıyoruz. 6 ay ve 15 yaş arasındaki kanser hastası ve yetim çocuklarımız için burada ürünler hazırlayarak onlara hediye etmeyi amaçlıyoruz. Bu projemizi duyan birçok müşterimiz ürünleri bizden alarak hazırlıklarını yapmaya başladı. Geçtiğimiz yıllarda depremzede çocuklarımız için başlattığımız projeyi bu sene de kanser hastası ve yetim çocuklarımız için yapacağız. Ben burada hem dilediğimiz şekilde satışlarımızı yapıyor, eğitimler veriyor ve sosyal sorumluluk projeleri üreterek topluma fayda sağlıyoruz”

Örgü Evim İşletme Sahibi Ayşegül Küçükbakan, son olarak sözlerine şu şekilde devam etti; “Bir kadının istediği ve mutlu olduğu mesleği yapması her zaman başarıyı beraberinde getiriyor. Bundan sonraki hedefim dükkanımı büyütüp daha büyük işler yapmak istiyorum. İşimi ne kadar büyütürsem, o kadar kadının ve çocuğun hayatına dokunabilirim. Kadın arkadaşlarıma istihdam sağlamak beni çok mutlu ediyor. Kadınların her zaman kendilerine güvenmeleri gerektiklerini, ayaklarının üzerine güvenle basmaları gerektiklerini her zaman hatırlatıyorum. Kadınlarımız başarılı olmaktan umarım hiçbir zaman geri durmazlar.” •Büşra Gültaş

Yaşam Haberleri