Çiçek dibine 1 fincan eklemek yetiyormuş! Bakın çiçekte ne gibi değişiklik oluyor

Çiçeklere neden süt verilir? Çiçeğin coşmasını sağlayacak en etkili tüyo

Çiçeklere süt vermek, bitkilerin beslenmesine yardımcı olabilir. Süt, bitkiler için içerdiği besin maddeleriyle faydalı olabilir. Özellikle kalsiyum, protein ve diğer besin maddeleri içeren süt, bitkilerin büyümesine ve gelişmesine katkıda bulunabilir.

Ancak, sütün bitkiler için doğrudan verilmesi yerine, sulama suyuna karıştırılarak kullanılması daha etkili olabilir. Ayrıca, bazı bitkiler sütten zarar görebilir, bu nedenle her bitkiye süt verilmesi önerilmeyebilir. Bu konuda daha fazla bilgi almak için bitki türüne ve ihtiyacına göre uzman birisinden destek almak faydalı olabilir.

ÇİÇEĞE MADEN SUYU NEDEN VERİLİR?

Sodalı sular da bazı çiçekleriniz için besin değeri taşımaktadır. Elbette asidini yitirmemiş, çiçeklerinizi zarara uğratacak veya meyveli bir sodadan söz etmiyoruz. Soda, bir mineral deposu görevindedir. Dolayısı ile çiçeklerinizin de mineral gereksinimlerini gidermek için sodalı suyu tercih edebilirsiniz.

Çiçek sulama suyuna kuru maya neden konur?

Hamur işlerinin vazgeçilmezi kuru mayadır. Çiçek ve bitkilerin kısa zaman içinde sağlıklı ve canlı görünmesine yardım eder. Bu durum için tek yapmanız gereken; üç litre suya bir yemek kaşığı kadar kuru maya ekleyerek harmanlamak ve üretilen suyla çiçekleri sulamak.

Toz şeker Çiçeklere iyi gelir mi?

35 yıllık ev hanımı Aslı Hanım çiçeklerinin coşması ve toprağın tazelenmesi için toz şekeri toprağa serpiştiriyor. Böylece toz şeker zamanla kendisi nemlenerek eriyor ve vitamini toprağa salıyor. Fermente olan şeker çiçeklerin dallarını coşturarak toprağı da besliyor. Sadece 1 yemek kaşığı toz şeker serpmek yetiyor.

Yaşam Haberleri