Çekirdeğini boşuna çöpe atmışız. 1 tanesi bile meğer o derde iyi geliyormuş

Zeytin çekirdeklerini çöp diye atmayın. Zeytin çekirdeklerinin bilinmeyen bir etkisi ortaya çıktı

Zeytin hayattır diyor Canan Karatay. Zeytin yeryüzündeki en faydalı besinlerden biri. Ancak birçok kişi zeytinle ilgili bu gerçekleri bilmiyor

Zeytin, sağlığımız için birçok fayda sağlar. Öncelikle zeytin, içerdiği yüksek antioksidanlar sayesinde vücudumuzu serbest radikallere karşı korur ve yaşlanmayı geciktirir. Aynı zamanda kalp sağlığını destekler ve kolesterol seviyelerini düşürür. Zeytin, sindirim sistemini düzenler ve bağırsak sağlığını destekler. Ayrıca cilt sağlığına da faydalıdır ve ciltteki nem dengesini korur. Zeytinin ayrıca kanser riskini azaltıcı etkileri olduğu da bilinmektedir. Bu nedenlerle zeytini düzenli olarak tüketmek, genel sağlığımız için oldukça önemlidir.

ÇEKİRDEKLERİ DE FAYDALIYMIŞ

Birçok kişi zeytin yedikten sonra çekirdeklerini çöpe atar. Oysa zeytin çekirdeklerini çöpe atmamak gerekiyormuş.

haberturk.com'daki içeriğe göre; Birçok kişi tarafından da zeytin çekirdeğinin cilde faydaları merak edildiği gibi, zeytin çekirdeği zayıflatır mı sorusu da merak konusu olmaktadır. Zeytinin cilde faydalı olduğu bilinse de zeytin çekirdeğinin cilde faydaları ve zayıflatma konusundaki etkileri kanıtlanmamıştır. Mucize meyve zeytinin çekirdeğinin merak edilen yararları:

  • Kötü kolesterol LDL’nin düşmesine katkı sağlar.
  • Hemoroid hastalığından mustarip olan kişilerin şikâyetlerinin önüne geçer.
  • Mideyi güçlendirmesi sebebiyle hazımsızlığa iyi gelir.
  • Mide ağrısı, yanması gibi şikâyetlerin önüne geçtiği gibi mide ağrılarına da iyi gelir.
  • Kansere oluşumuna karşı bir kalkan görevi gördüğü öne sürülmektedir.
  • Diyabetli kişilerin kendi diyetlerine uydukları takdirde şikâyetlerinin azalmasına yardımcı olur.
  • Zeytin çekirdeği ezilerek ağrıyan bölgelere sürüldüğünde ağrının hafiflemesini sağlar.
  • Prostat probleminin önüne geçer.

Zeytin Çekirdeği Nasıl Kullanılır?

Zeytin çekirdeği uzmanlar tarafından sağlığa birçok faydası olduğu söylenen bir maddedir. Bu yararlı maddenin nasıl tüketilebileceği ise merak edilmektedir. Zeytin çekirdeğini kullanmanın bilinen iki yöntem, vardır. Bunlardan biri zeytin çekirdeğini her gün olacak şekilde günde en az 2 tane yutmaktadır. Uzmanlar, zeytin çekirdeğinin bu şekilde kullanılabileceğini belirtmektedir.

Aynı zamanda zeytin çekirdeği yararları İbrahim Saraçoğlu tarafından da dile getirilmiştir. Profesör Doktor İbrahim Saraçoğlu, zeytin çekirdeğinin bir taş yardımıyla ezilerek kullanılabileceğini ifade etmiştir. Saraçoğlu, bu şekilde özellikle bademcik iltihabı söz konusu olduğunda boğaza sürülerek bekletilen ezilmiş zeytin çekirdeğinin iltihabı iyileştirmede önemli rol oynadığını söylemiştir.

Yaşam Haberleri