Canan Karatay ısrarla önerdi; Karası değil beyazı çok daha faydalıymış

Canan Karatay'dan öneri; Pazarda görürseniz mutlaka satın almalısınız. Üstelik karasından çok beyazı daha faydalı

Beslenme konusunda uzman olan Dr. Canan Karatay, beyaz lahananın sağlık için son derece faydalı olduğunu belirtiyor. Özellikle pazarda gördüğünüzde hemen satın almanızı öneriyor. Üstelik, beyaz lahananın karasından daha faydalı olduğunu da vurguluyor.

Beyaz lahananın sağladığı faydalar oldukça etkileyici. İçerdiği yüksek lif oranı sayesinde sindirim sistemini düzenler ve tokluk hissi sağlar. Aynı zamanda düşük kalorili olmasıyla da kilo kontrolüne yardımcı olur. Antioksidan özellikleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudu hastalıklara karşı korur. Ayrıca, içerdiği vitamin ve minerallerle de vücut sağlığının korunmasına destek olur.

Canan Karatay, dünyanın en sağlıklı yiyeceklerinden birinin lahana olduğunu söyledi. Karatay, “Lahananın turşusu dünyanın en önemli tıbbi malzemelerinden biridir. Kanser olmanızı önler, kalp hastası olmanızı önler, alzheimer olmanızı önler, karaciğerinizin yağını giderir, şekerinizi düzenler” dedi.

LAHANA TURŞUSUNUN SUYU MÜTHİŞ FAYDALAR SAĞLIYOR

Ayrıca lahana turşusunun suyu da vücuda müthiş faydalar sağlıyor.

Turşu suyu içmek neye faydalıdır?

Probiyotik Zenginliği: Turşu suyu, probiyotik bakteriler içerir. Bu bakteriler, sindirim sistemini dengelemeye ve bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olabilir. Magnezyum Kaynağı: Turşu suyu, magnezyum açısından zengindir. Magnezyum, kas fonksiyonları, sinir sistemi ve kemik sağlığı için önemlidir.

Yaşam Haberleri