Camları uzun süre temiz tutmanın sırrı! Tek bir leke bile kalmayacak

Ev temizliğinde en titizlik gerektiren alanlardan biri de kuşkusuz cam temizliğidir. Cam temizliği yaparken bilmeniz gerekenleri derledik

Cam temizliği, ev temizliğinde en titizlik gerektiren alanlardan biridir. Cam temizliği yaparken dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır. İşte cam temizliği yaparken bilmeniz gerekenler:

1. Doğru Zaman: Cam temizliğini güneşli bir günde değil, bulutlu bir günde veya gölgede yapmak camlarda leke bırakma olasılığını azaltır.

2. Doğru Ürünler: Cam temizliği için cam temizleyici kullanabilirsiniz. Ayrıca sirke veya su ile karıştırılmış alkol de etkili bir temizleyici olabilir.

3. Doğru Teknik: Cam temizliğinde dairesel hareketler yerine, yatay veya dikey hareketlerle temizlik yapmak daha etkilidir. Bu şekilde lekeleri daha iyi temizleyebilirsiniz.

4. Doğru Ekipman: Cam temizliği için uygun bir temizlik bezi veya mikrofiber bez kullanmak camlarda iz bırakma olasılığını azaltır.

İZ BIRAKMADAN CAMLAR NASIL TEMİZLENİR?

Kamusonhaber.com.tr tarafından paylaşılan; Bu mucizevi karışım sizi camlarınızı defalarca ovalamaktan ve olası çiziklenmelerden kurtaracak. Tek seferde camları temizleyerek, geri kalan vakti kendinize ayırabileceksiniz. Üstelik ihtiyacınız olan malzelemer her evde bulunuyor.

Malzeme listesi

Yarım çay bardağı bulaşık makinesi parlatıcısı
Çeyrek çay bardağı yumuşatıcı
Çeyrek çay bardağı sıvı bulaşık deterjanı
Yarım çay bardağı beyaz sirke

Karışımı iyice özdeşleşmesi için çırpma teli ile güzelce karıştırın. İyi karışmazsa formül işe yaramayacaktır.Daha sonra üzerine sıcak su ekleyip karıştırın. Ardından suyu biraz ılıması için biraz bekletin. Ardından Mikrofiber bez ile kirli olan camlarınıza bu karışımdan sürün. Kaba kiri aldıktan sonra yaklaşık 20 - 30 saniye arasında beklettiğiniz bu karışımı kuru cam bezi ile silin.

Yaşam Haberleri