Bu Yöntemle Haftalarca Küflenmeyecek Ve Çürümeyecek! İşte Taze Kalacak O Yöntem...

C vitamini deposu limonu Türk mutfağında hemen hemen hergün kullanıyoruz. Çorbada, salatada ve kırmızı et yemeklerinde limon gerçekten çok işe yarıyor. Ancak limonlarınızın küflenmeden kalmasını sağlamak bazı etkili yöntemler gerekiyor. Tecrübeli...

C vitamini deposu limonu Türk mutfağında hemen hemen hergün kullanıyoruz. Çorbada, salatada ve kırmızı et yemeklerinde limon gerçekten çok işe yarıyor. Ancak limonlarınızın küflenmeden kalmasını sağlamak bazı etkili yöntemler gerekiyor. Tecrübeli aşçılar bu yöntem ile aylarca limonlarını saklıyormuş. İşte detaylar...

Limon c vitamini açısından en önemli gıdalardan biridir. Eğer marketten veya pazardan satın aldığınız limon çabuk bozuluyorsa dert etmeyin. Bu yazımızda sizler için limonlarınızın küflenmesini önleyecek bilgiler paylaşacağız. Öğreneceğiniz bu bilgiler sayesinde artık limonlarınız ne bozulacak ne küflenecek.

LİMON NEDEN KÜFLENİR?

Limonlar, küflenme eğilimine sahiptir. Çünkü yüzeylerinde doğal olarak mikroorganizmaların bulunma olasılığı yüksektir. İşte limonların neden küflenme eğiliminde olduğunu açıklayan bazı nedenler:

Limonlar nemli bir yüzeye sahiptir ve bu, küf mantarlarının gelişmesi için uygun bir ortam sağlar. Nemli bir yüzey, limonun kabuğunda küf oluşma olasılığını artırır.

Limon kabuğu, gözenekli bir yapıya sahiptir ve küf mantarları bu gözeneklerde kolayca yerleşebilirler.

İŞTE LİMONLARI KÜFLENMEDEN KURTARAN YÖNTEMLER:

- Limonları buzdolabında saklayın. Limonlar oda sıcaklığında yaklaşık bir hafta dayanabilirken, buzdolabında bir aydan fazla taze kalabilirler. Limonları buzdolabının sebzelik bölümüne koyun ve nemli bir bezle sarın. Böylece limonlar hem nemli hem de serin bir ortamda muhafaza edilmiş olur.

- Limonları su dolu bir kavanoza koyun. Limonların küflenmesini önlemenin bir diğer yolu da su dolu bir kavanoza koymaktır. Limonların tamamen suya batmasını sağlayın ve kavanozun ağzını sıkıca kapatın. Bu yöntemle limonlar yaklaşık iki ay taze kalabilir. Su dolu kavanozu buzdolabında veya serin ve karanlık bir yerde saklayın.

- Limonları sirke ile silin. Sirke, küf oluşumunu engelleyen doğal bir antiseptiktir. Limonların kabuklarını sirke ile silerek küflenmelerini önleyebilirsiniz. Sirke ile silinen limonları kağıt havlu ile kurulayın ve buzdolabında saklayın. Bu yöntemle limonlar yaklaşık üç hafta taze kalabilir.

Yaşam Haberleri