Birçok Kadın Evde Aynı Hatayı Yapıyor! Bunu Yaparken İki Kere Düşünün!

Son dönemlerde kişisel bakım ürünlerine gelen zamların ardından birçok kadın artık saçlarını evde kendileri boyuyor. Bu durumun alerjiye sebep olabileceğinin altını çizen uzmanlar, evde saç boyamanın riskleri hakkında bilgi verdi.

Son dönemlerde art arda gelen zamlar saç boyalarını da etkiledi. Zamlar sebebi ile kuaföre gidemeyen kişiler kendi imkânlarıyla saç bakımı yapmaya başladı. Bu durum zamanla alışkanlık hâline geldi. Peki, evde saç boyamak riskli mi? Saç boyama işlemleri sırasında yaşanabilecek alerji gibi durumlara dikkat çekerek uyarılarda bulunan Saç Uzmanı Hediye Karapınar, "Evde saç boyama sonrasında alerji oluşma riski yüksektir." dedi.

EVDE SAÇ BOYAYANLAR DİKKAT!

Konya’nın Sesi’ne özel açıklamalarda bulunan Saç Uzmanı Hediye Karapınar, evde saç boyamanın riskleri hakkında bilgi verdi. Karapınar, "Saç boyamada kullanılan boyaların içerisindeki maddeler, ciddi alerjik rahatsızlıklara neden olabilir. Kullanılan saç boyalarının Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış ve kaliteli ürünler olmasına dikkat edilmesi gerekiyor. Özellikle, erken yaşlarda başlayan veya sık yapılan saç boyama işlemleri, deri dâhil bütün vücutta alerjik durumların görülme ihtimalini artırıyor. Bilinmeyen marka ve kalitesiz ürün satın alınarak evde yapılan saç boyama işlemlerinde de bu gibi sağlık sorunları ile karşılaşılması ihtimali yüksektir. Saç rengini sarıya boyatmak isteyen kadınlar açıcı uyguluyor ama bu durum deriye zarar verebiliyor. Deriye zarar verme sonucu bu saçın toparlanması neredeyse altı ayı buluyor. Ayrıca saçın canlılığı, parlaklığı azalıyor ve saçta ve ciltte yıpranma süreci başlıyor” şeklinde konuştu.

‘SAÇLAR ÇOK FAZLA YIPRANIYOR’

Bilinçsizce evde boyanan saçların yıprandığını ifade eden Karapınar, “Evde saçını boyadıktan sonra pişman olan çok müşterimiz oluyor. Bu da en çok evde küllü renk yapmak isteyenlerde meydana geliyor. Küllü renk yapılmak istenilen saça önceden bir uygun şekilde açma işlemi uygulanmalıdır. Bilinçsizce yapılan açma ve boyama işlemleri saçta renk eşitsizliği ve yanmalara sebep olabiliyor. Bunların yanı sıra sadece saç derisinde değil boyanın temas edeceğini ihtimal olan el yüz ve cilt içinde sorunlar meydana gelebilir. Saçlarını boyatmak isteyenler kötü sonuçlar ile karşılaşmamak adına bu işi uzmanlarına bırakarak sağlıklı şekilde saçlarını boyatmalarını tavsiye ediyorum” dedi.

Yaşam Haberleri