Biberi böyle kızartın hep böyle pişireceksiniz; Sahura özel sütlü biber kavurması

Bu enfes tarifle, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan biber kızartmasını evinizde kolayca yapabilir, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan biber kızartması, özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olmasının yanı sıra akşam yemeği için de harika bir seçenek olabilir. İster kahvaltıda, ister akşam yemeğinde tüketebileceğiniz bu lezzetli tarif, pratik yapımı ile de dikkat çekiyor. İşte, Türk mutfağının en farklı biber kızartması tarifi:

Yaz aylarında salata ve ızgaraların vazgeçilmezi olan yeşil biberin içerdiği vitaminler, antioksidan özelliği, betakaroten ve yüksek orandaki lifli yapısı sağlığımız için çok faydalıdır.

Yeşil biberin faydalarını sıralayacak olursak; Stresi azaltmada oldukça etkilidir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Barındırdığı C vitamini sayesinde vücudu da güçlendirir. - Düşük kalori içeriği ile çiğ şeklinde salata ve yemeklere tüketilmesi tokluğu arttırdığı için kilo vermeye de yardımcıdır. - Enfeksiyonlara karşı vücudu tümüyle korur, vücudumuzun temizlenmesinde de yardımcıdır.

Biberle yapılan en güzel tarif ise biber kızartmasıdır.

Biber kızartması çok sevilir. İster tavada yapılsın ister fırında çok severiz işte. Genellikle kahvaltılarda tüketilen bir lezzettir. Lezzetine doyum olmayan bir biber kızartması tarifini sizlerle paylaşacağız.

Haberciniz.biz tarafından paylaşılan bu tarifi mutlaka deneyin;

Sütlü biber kızartması için malzemeler;

15 adet biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı tepeleme un
1,5 su bardağı süt
Tuz
Kekik
Pulbiber
Rendelenmiş kaşar


Yapılışı:

İlk olarak sütlü biber kızartması için kullanılacak olan 15 adet biberi yıkayıp baş kısımlarını çıkarın. İri şekilde biberleri doğrayıp tava içerisine alın. Biberlerin üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip hafif soteleyin. Çok eritmeden hafif kızarttıktan sonra üzerine 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin. Tereyağı ile de 1-2 dakika biberleri kavurun.

Kavrulan biberlerin üzerine 1 yemek kaşığı tepeleme unu ekleyin. Unun da kokusu çıkana kadar biberler ile birlikte kavurmaya devam edin. Unun kokusu çıkınca 1,5 su bardağı sütünü ekleyin ve karıştırın. Ocağın altını orta dereceye alın. Tuzunu ekleyip yeniden karıştırın. Malzemeler karışınca üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Biraz da pul biber serpip kaşar peyniri üzerinde eriyene kadar pişirin. Kaşar peyniri tamamen eriyince kahvaltılığı servis edin. Afiyet olsun.

Yaşam Haberleri