Bal kabağını ziyan etmeyin! Manavlar soyarken bu yöntemi uyguluyormuş

Bal kabağını soyarken bilmeniz gereken tüyo: Eğer siz de bal kabağı soyma konusunda zorluk yaşıyorsanız bu yöntem işinizi kolaylaştıracak

Bal kabağı, sonbahar mevsiminin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir ve doğru yöntemlerle hazırlandığında birçok farklı yemeğin lezzetli bir malzemesi olabilir. Ancak maalesef birçok kişi bal kabağını soyma konusunda zorluk yaşamakta ve ziyan etmektedir.

Manavlar, bal kabağını soyarken genellikle şu yöntemi uygulamaktadırlar: Öncelikle bal kabağının sapını keserler ve daha sonra kabakları büyük bir bıçakla dikkatlice dilimlerler. Bu şekilde kabuğu kolayca çıkartılabilmektedir. Bu yöntem, bal kabağını ziyan etmeden pratik bir şekilde soymak için oldukça etkili bir yöntemdir

FIRINDA BAL KABAĞI TARİFİ

Yoğurtlu Çam Fıstıklı Fırında Bal Kabağı

Malzemeler

MalzemeMiktar
Bal kabağı1-1,2 kilo
Zeytinyağı2 yemek kaşığı
Sarımsak1 diş
Tuz1/2 çay kaşığı
Karabiber1/2 çay kaşığı

Sos için

MalzemeMiktar
Yoğurt1 bardak
Sarımsak1/2 diş
Limon suyu1 yemek kaşığı
Zeytinyağı1 yemek kaşığı
Tuz1/4 çay kaşığı
Karabiber1/4 çay kaşığı

Üzeri için

MalzemeMiktar
Çam fıstığı2 yemek kaşığı
SumakBir tutam
Maydanoz/kişniş2 yemek kaşığı (isteğe bağlı)

hazırlanışı:

Fırını 200 derece fanda ayarlayın.
Bal kabağını zeytinyağı, sarımsak, tuz ve karabiber ile iyice harmanlayıp, yağlı kağıt üzerine dizin ve totalde 15-20 dk fırınlayın.
Fırınlandıktan 8-10 dk sonra bal kabaklarını ters çevirip, diğer yüzlerinin de piştiğinden emin olun, güzelce renklensinler ama şekilleri bozulmasın.
Bir kapta yoğurt sosu malzemelerini iyice çırpın.
Fırından çıkan bal kabaklarını bir kaba alıp, üzerine yoğurt sosu gezdirin.
Bir tavada yağsız olarak çam fıstıklarını hafif çevirin.
En son çam fıstıklarını ve sumağı da üstüne ekleyip servis edin.

Kaynaklar: lezzet.com.tr, konyaninsesi.com.tr

Yaşam Haberleri