39 yıllık börekçi kimsenin paylaşmadığı sırrı verdi! Su böreğine lezzet katan tüyo

Evde su böreği yaparken işinizi kolaylaştıracak tüyo

Börek kültürü ülkemizin en sevilen ve vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Özellikle su böreği, hafif dokusu ve lezzetli iç harcıyla herkesin favorisi olmayı başarmıştır. Ancak, gerçek bir su böreği ustasının sırlarıyla birleştiğinde ortaya eşsiz bir lezzet çıkar. İşte bu noktada, 39 yıllık tecrübesiyle sektörde öne çıkan bir börek ustasının paylaştığı tüyolar büyük önem taşımaktadır.

Su böreğinin lezzetini arttıran ve ona karakteristik bir tat katan bu sırrı öğrenmek için sabırsızlananlar için işte o tüyo

SU BÖREĞİ TARİFİ

Su Böreği Nasıl Yapılır?

Hamur için:

  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yaklaşık 1,5 su bardağı su

İç harcı için:

  • 250 gram beyaz peynir
  • 1 su bardağı lor peyniri (isteğe bağlı)
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için:

  • Yarım su bardağı sıvı yağ veya eritilmiş tereyağı
  • Susam veya çörek otu (isteğe bağlı)

Yapılışı

  • Hamur için unu ve tuzu büyük bir karıştırma kabına alın. Ortasını açın ve yavaş yavaş su ilave ederek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun kıvamı çok sert olmamalı, gerektiğinde biraz daha su ekleyebilirsiniz. Hamuru özdeş ve elastik bir kıvam alana kadar yoğurun.
  • Yoğurduğunuz hamuru bir bezle örtün ve yaklaşık 30 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru tekrar yoğurun ve ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Her parçayı unlanmış bir zeminde merdane yardımıyla mümkün olduğunca ince açın. Hamuru açarken arada un serpiştirmek gerekebilir.
  • Açılan yufkayı yağlı bir tepsiye serin. Üzerine sıvı yağ sürün. Ardından bir sonraki yufkayı aynı şekilde açıp tepsiye serin ve yağlayın. Bu işlemi tüm hamurlar bitene kadar tekrarlayın.
  • Hazırladığınız iç harcı hazırlamak için beyaz peyniri ufalayın, maydanozu ince doğrayın ve sıvı yağ ile karıştırın.
  • Tepsinin üzerine serdiğiniz yufkaların üzerine iç harcı yayın. Eğer isterseniz iç harcın üzerine biraz daha sıvı yağ sürüp yayabilirsiniz.
  • Son olarak tepsiyi hafifçe sallayarak böreğin kenarlarının düzgün olmasını sağlayın. Tepsiye yerleştirdiğiniz hamurların kenarlarını içe doğru katlayarak böreğin şeklini oluşturun.
  • Üzerine sıvı yağ veya eritilmiş tereyağı sürün. İsterseniz susam veya çörek otu serpebilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında böreğin üzeri kızarana kadar pişirin. Pişme süresi yaklaşık olarak 30-40 dakika olacaktır.
  • Piştikten sonra fırından çıkarıp biraz dinlendirin. Ardından dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Kaynak: haberturk.com, youtube.com

Yaşam Haberleri