33 yıllık pastane ustalarının sır tüyoları... Kek bu teknikle dağ gibi kabarıyor ve dağılmıyor

Bu dağ gibi kabaran kek tarifi, çay saatlerinizde veya özel günlerde misafirlerinize ikram edebileceğiniz harika bir seçenek olacak

Bugün sizlere, misafirlerinizi etkileyebileceğiniz, görsel olarak da oldukça etkileyici bir tarif olan dağ gibi kabaran kek tarifini paylaşacağız. Bu tarif, hem yapımı kolay hem de lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakacak bir lezzet sunuyor. Üstelik, evde bulunan malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz bir tarif olması da cabası. Şimdi, bu nefis kek tarifinin detaylarına birlikte göz atalım.

33 yıllık aşçı İbrahim Erdin'in paylaştığı dağ gibi kabaran kek tarifi

Dağ Gibi Kabaran Kek Tarifi İçin Malzemeler
2 yumurta
1 bardak şeker
1 bardak yoğurt
1 bardaktan az sıvı yağ
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 yemek kaşığı kakao
2 bardak un

Dağ Gibi Kabaran Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

Hamurumuzu hazırlamaya başlamadan önce kalıbımızı bir güzel margarinle yağlıyoruz ve kalıbın içerisine biraz un koyup kalıbı çevirerek her tarafın unlanmasını sağlıyoruz. En son içerisinde fazla kalan unu dökelim.
2. Fırınımızı 170-180 dereceye ayarlayarak ısınmaya bırakıyoruz.
3. Evet şimdi şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpıyoruz.
4. Üzerine yoğurt ve yağ ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
5. Karışımın üzerine kabartma tozu vanilya ve unu ilave edip iyice karıştırıyoruz.
6. Hamurumuzdan biraz ayırıp kakao ile karıştırıyoruz. Çok koyu olursa içerisine 1 kaşık yoğurt suyu ilave edebilirsiniz.
7. Öncelikle kakaosuz hamurumuzun tamamını istediğiniz şekildeki kalıba döktükten sonra en üstüne kakaolu hamurumuzu döküp fırına atıyoruz. Ben şoktan aldığım derin kalıbı kullandım.
8. Fırının kapağını 45 dk açmıyoruz. Açtıktan sonra da piştiğini kontrol etmek için kürdan kullanabilirsiniz. Benim kekim çok kalın olduğu için bi saatten uzun sürede pişti.

Kaynak: nefisyemektarifleri.com

Yaşam Haberleri