28 yıllık Konyalı çiçekçi işin sırrını verdi! Açmayan orkideyi açtıran yöntem

28 yıllık Konyalı çiçekçi Dursun Deniz Yılmaz yaptığı paylaşımla açmayan orkidenin açmasını sağlayacak bakım sırlarını açıkladı

Konyalı çiçekçi Dursun Deniz Yılmaz, 28 yıllık deneyimiyle orkide bakımı konusunda önemli bilgiler paylaştı. Çiçek açmayan orkidelerin bakımı, doğru bir şekilde yapılması gereken özenli bir işlemdir. Orkide bakımı için gerekli şartlar sağlansa bile, bazen çiçek açmayan orkidelerle karşılaşmak mümkündür. Bu durum, halk arasında "orkide sanırım bize küstü" şeklinde ifade edilmektedir. Ancak, bu durumda üzülmek yerine yapılması gereken bazı adımlar vardır. Dursun Deniz Yılmaz'ın paylaştığı bilgiler sayesinde, açmayan orkidelerin de çiçek açması mümkündür. Doğru bakım teknikleri uygulandığında, orkide çiçeklerinin güzelliğiyle evinize renk katabilirsiniz.

AÇMAYAN ORKİDEYİ AÇTIRMA TÜYOSU

Biz orkide bakımını doğru şekilde yapıyoruz ama bir türlü orkidemiz çiçek açmıyorsa; orkideyi şaşırtmamız gerekmektedir. Bu işlemi 3 günde yapıyoruz ve sonrasında orkidemiz çiçek açmaya başlıyor. Bu orkide çiçek açtırma metodu denenmiş ve olumlu sonuçlar alınmıştır.

Açmayan Orkideye Çiçek Açtırma Metodu

Bu metot aslında çok basit bir yöntem. Öncelikle orkideyi bulunduğu ortamdan alıyoruz ve bir dolabın içerisine koyarak dolabın kapağını kapatıyoruz. Orkideyi karanlıkta 3 gün bekletiyoruz. Orkidemiz uygun ışık, hava ve besinden uzaklaşıyor.

Karanlık ortamda kapalı kalan orkideyi; 3. gün öğlene doğru dolaptan çıkarıyoruz ve havadar bir ortama alıyoruz. Eğer sulamamız gerekiyorsa sulama işlemini yapıyoruz.

Bu işleme orkide cezalandırma da denilmektedir. Burada açmayan orkidemizin bir nevi fizyolojisini değiştirmiş oluyoruz. Orkide, karanlık ve hava almayan bu ortamda strese giriyor. 3. gününde ise bu ortamdan kurtulup rahatlıyor ve bir an önce neslini devam ettirebilmenin telaşına giriyor. Çiçekler nesillerini sizin de bildiğiniz gibi, çiçekleri vasıtasıyla yapıyorlar. Bu sebeple açmayan orkidemiz neslinin devamını sağlamak için çiçek açmaya başlıyor.

Yaşam Haberleri