Türkiye Diyanet Vakfı, Nijerya'da 75 bin kişiye kurban eti ulaştıracak

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) "Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş" organizasyonu kapsamında Nijerya'da 75 bin kişiye kurban eti ulaştırılacak.

TDV Nijerya Kurban Organizasyonu Sorumlusu Ahmet Hamdi Yemenoğlu yaptığı açıklamada, Nijerya'da kurban faaliyetleri gerçekleştirmek için Türkiye'den 9 kişilik bir ekip geldiğini ve tüm hazırlıkların tamamlanarak bayramı beklediklerini belirtti.

Diyanet'in, Nijerya'da bu yıl 9 bin 800 hisse karşılığı 1400 büyükbaş kurbanlık kesimi yapacağını belirten Yemenoğlu, kurban etinin yaklaşık 75 bin kişiye ulaştırılacağını ifade etti.

Yemenoğlu, ülkede iki ayrı partner kuruluşla kurban programı düzenleyeceklerini kaydederek başkent Abuja'nın yanı sıra Lagos ve Kano eyaletlerindeki camiler, yetimhaneler, köyler ve dernekler gibi 400'e yakın noktada kurban dağıtımını yapacaklarını söyledi.

- "Türk milleti Afrika coğrafyasındaki kardeşlerini unutmuyor"

Kurbanın amacının en başta paylaşmak olduğunu vurgulayan Yemenoğlu, "Türk milleti Afrika coğrafyasındaki kardeşlerini unutmuyor. Nijerya başta olmak üzere yaklaşık 100 ülkede kurban programı düzenliyoruz." diye konuştu.

Yemenoğlu, "Türk milletinin Diyanet'e verdiği kurban vekaleti ile bizim (Türkler) Nijeryalılara kardeşliğimizi göstermek, hem ibadetimizi yerine getirip hem de kurbanları paylaşmak için buradayız. Onlara Türk milletinin selamlarını, sevgilerini ve muhabbetlerini getirdik." dedi.

Nijerya-Türkiye arasındaki ilişkiler, resmi olarak farklı boyutta farklı konumda yürüse de özellikle son yıllarda sivil toplum kuruşları üzerinden toplumlar arasında çok ciddi bir gönül bağı kurulduğunu söyleyen Yemenoğlu, şunları kaydetti:

"Gittiğimiz yerlerde, dağıtım yaptığımız yerlerde artık bizleri tanıyorlar. Taşıdığımız Türk bayrağını tanıyorlar. Bizleri gördüklerinde farklı bir sevgi ve muhabbetle karşılıyorlar ve bu toplumlar arası kalpten kalbe giden bir yol oluşturuyor. Bu bizim için önemli, ümmetin kardeşliğini göstermek açısından önemli ve bunun kuvvetlendirmesi için elimizden geleni yapıyoruz."

Türkiye Haberleri