Türk Ordusu'nun Başına Geçen Konyalı General Musa Avsever, 15 Temmuz Gecesi Fetöcülere Korku Salmıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genel Kurmay Başkanlığı'na Kara Kuvvetleri Komutanı olan Musa Avsever'i atadı. Avsever, 15 Temmuz 2016 gecesi yaptığı konuşma ve ortaya koyduğu tavır ile kahraman ilan edilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genel Kurmay Başkanlığı'na Kara Kuvvetleri Komutanı olan Musa Avsever'i atadı.

Konya Halkapınarlı olan Musa Avsver son dönemde yetişmiş en iyi komutanlardan biri olarak dikkat çekiyor.

Avsever, 15 Temmuz 2016 yılında Hain FETÖ girişiminde haber yanına telefon ile bağlanarak gecenin seyrini değiştiren açıklamalardan birini yapmıştı.

Dönemin 2. Kolordu Komutanı olan Korgeneral Musa Avsever o gece yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullanmıştı.

"Biz Kolordu olarak bütün hazırlıklarımızı yaptık. İstanbul'a müdahale etmek için intikale başlayacağız. Bu çapulcular, bu ajanları ülkemizin demokrasisine, milletimizin birlik ve beraberliğine darbe vurmasına fırsat vermeyeceğiz. Türkiye Büyük Millet Meclisinin bu ülkenin kuvvet çarpanı olduğuna inanıyorum. Eğer ülkemiz geliştiyse ve 10 bin dolar gelir varsa bu demokrasi sayesindedir. Demokrasimizi, devletimizi, milletimizi koruyacağız. Bunlara fırsat vermeyeceğiz, hepsini de temizleyeceğiz. Kol ordumda hazırım şu anda. Hiçbir problem yok. Milli iradeye sonuna kadar saygılıyız. Halkımızın iradesine sonuna kadar saygılıyız. Bizleri de bu şekilde töhmet altında bırakan da inşallah hesabı sorulacak. Bu çapulculara söylüyorum. Bu millete ateş etmesinler. Bu milletin birlik ve beraberliğine kurşun sıkıyorlar. Hepsini uyarıyorum. Bedeli çok ağır olacak. Hemen bu yanlıştan dönsünler. Başka ülkelerin hesabına ajanlık yapanlar derhal bu davranışlarından vazgeçsinler. Bu ülkeyi kimseye bırakmayacağız. Milli iradeye saygılıyız. Ülkemizi, milletimizin, devletimizin yanındayız. Trakya Bölgesindeki bütün birliklerimiz hazır durumdadır"

İŞTE O ANLAR

Türkiye Haberleri