Kargo İHA ilk kez görücüye çıktı: Büyük bir açığı dolduracak

Türkiye’nin insansız hava araçları serüveninde önemli bir yer tutacak Kargo İHA’larla ilgili kritik bir viraj daha dönüldü. TUSAŞ imzalı Kargo İHA, Paris’teki fuarda görücüye çıktı. Bu platformlarla silah ve mühimmattan yakıta, teçhizattan kumanyaya ka...

Türkiye’nin insansız hava araçları serüveninde önemli bir yer tutacak Kargo İHA’larla ilgili kritik bir viraj daha dönüldü. TUSAŞ imzalı Kargo İHA, Paris’teki fuarda görücüye çıktı. Bu platformlarla silah ve mühimmattan yakıta, teçhizattan kumanyaya kadar farklı ihtiyaçlar cepheye havadan hızlı, güvenli ve çok daha düşük maliyetle taşınabilecek.

Son dönemlerde insansız sistemler konusunda ihtiyaçlara yönelik ara çözümlere odaklanan Türk savunma sanayiinin üzerine yoğunlaştığı konulardan biri de kargo İHA’lar. 2019 itibariyle ilk kez duyurulan ve kimisi özel sektörde kimisi kamu kurumlarınca geliştirilen projeler giderek ete kemiğe bürünüyor.

Fransa’nın başkenti Paris’te devam eden Paris Air Show’da sergilenen TUSAŞ imzalı Kargo İHA da bunlardan biri. Peki, kargo İHA’lar ne gibi görevler üstlenecek, nerelerde kullanılacak ve daha da önemlisi sahada nasıl bir fark yaratacak?

Zorlu askeri üs bölgeleri için biçilmiş kaftan

Birbirinden farklı görevler üstlenebilecek Kargo İHA için en önemli görevlerden biri hiç şüphesiz askeri lojistik noktasında oynayacağı kritik roller. Bu platformlarla özellikle lojistik açıdan bir hayli dezavantajlı olan bölgelere nakliye nispeten daha kolay olacak.

TUSAŞ imzalı Kargo İHA projesinde sergilenen ‘küçük model’ ilk etapta 50 kilogram faydalı yük taşıyabilecek. Bu da platformun silah, mühimmat, yakıt, teçhizat, kumanya gibi çok değerli ihtiyaçları taşıyabileceği anlamına geliyor.

Türkiye Haberleri