Karaman'dan ülke ekonomisine 3 milyon 200 bin TL katkı!

Karaman İli Başyayla İlçesinde yer alan Karaman Başyayla Üzümlü Göleti ve Sulaması inşaatında çalışmalar hızla devam ediyor. DSİ 4. Bölge Müdürü Mehmet Alp çalışmaları yerinde inceledi.

Konya Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürü Mehmet Alp, Karaman (42.) Şube Müdürlüğü teknik heyetiyle birlikte yapımı devam eden Başyayla Üzümlü Gölet’i Sulaması işinde incelemelerde bulundular.

Kil çekirdekli kaya dolgu tipindeki gölet inşaatında çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte 1120 dekarlık tarım arazisi modern borulu sistem ile sulama imkânına kavuşacak.

Bu kapsamda modern sulama hattı yapımı 2023 yılı içerisinde tamamlanacak. Proje tamamlandığında yöre halkının yıllardır hasretle beklediği sulama suyu beklentisini de karşılanmış olacak.

Konya DSİ 4. Bölge Müdürlüğü'nün yapılan çalışmalarla ilgili açıklaması ise şöyle:

" Bölge Müdürümüz Mehmet Alp, Karaman Şube Müdürlüğü teknik heyetiyle birlikte Başyayla Üzümlü Gölet’i Sulaması işinde incelemelerde bulundular.

Temelden yüksekliği 21 metre, 443 bin m3 depolama hacmine sahip gölette gövde inşaatları tamamlandı. 1120 dekar alanda sulama hattı kazıları ve boru imalatına başlandı.

ÜLKE EKONOMİSİNE YILLIK 3 MİLYON 200 BİN TL KATKI SAĞLANACAK

Başyayla Üzümlü Göleti ve Sulaması inşaat çalışmalarının tamamlanmasıyla bölgede yapılacak sulu tarımla 2022 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine 3 Milyon 200 bin TL yıllık katkı sağlanması hedefleniyor.

Projenin tamamlanması ile birlikte bölgede ürün çeşitliliği artacak ve gelir kaynakları tarıma dayalı olan yöre halkının sosyo-ekonomik olarak gelişim göstermesine katkı sağlanacak.

- Nurseda İnan

Türkiye Haberleri