‘İki millet tek devlet’ sloganına kritik ek: Tek hava sahası

Türkiye ve Azerbaycan dendiğinde akla ilk gelen ‘İki millet tek devlet’ sloganına son derece kritik bir değer daha ekleniyor… İki ülke, hava sahasını aynı sistem üzerinden birlikte hareket edebilecekleri noktaya taşıyacak. Bu durum Ege’den Hazar’a kada...

Türkiye ve Azerbaycan dendiğinde akla ilk gelen ‘İki millet tek devlet’ sloganına son derece kritik bir değer daha ekleniyor… İki ülke, hava sahasını aynı sistem üzerinden birlikte hareket edebilecekleri noktaya taşıyacak. Bu durum Ege’den Hazar’a kadar çok geniş bir alandaki radar izlerinin Ankara ve Bakü tarafından görülebilmesi anlamına geliyor.

Son yıllarda özellikle yerli/milli savunma sanayiinde sahip olduğu sistemleri ve platformları dost/kardeş ülkelerin de kullanımına açan Türkiye, bu kapsamda ebedi dostumuz Azerbaycan ile de çok iyi bir yol aldı.

Bilhassa Azerbaycan’ın Ermenistan işgali altındaki Karabağ ve çevresine düzenlediği operasyon sırasında Ankara’nın başta S/İHA’lar olmak üzere Bakü’ye verdiği destek yeni bir dönemi de beraberinde getirdi.

O dönemden bu yana pek çok farklı savunma sanayii ürününün Azerbaycan’a satışına onay veren Türkiye aynı zamanda taktik/operasyonel açıdan da ortak hareket edilebilmesi yönünde daha net inisiyatif kullanmaya başladı.

Türkiye Haberleri