Enkazda cuma namazı: Avluda saf tuttular

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay'da Fatih Camii'nin avlusunda cuma namazı kılındı.

Antakya ilçesindeki Fatih Camii depremlerde hasar gördü.

Depremlerden sonraki ilk cuma namazını kılmak için bu camiye gelenler, avluya serdikleri halı, kilim ve seccadelerin üstünde saf tuttu.

Cemaat, hutbenin ardından cuma namazını eda etti.

Diyarbakır`da cuma namazı öncesi camilerde "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için dua edildi.

Depremlerden sonraki ilk cuma namazını kılmak için merkez Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami`ye gelen vatandaşlar, avluya serdikleri halı, kilim ve seccadelerin üstünde saf tuttu.

Namaz öncesi depremde hayatını kaybedenler, yaralı çıkarılanlar ve depremzedeler için dua edildi.

Hutbenin okunmasının ardından cemaat, cuma namazını eda etti.



"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen deprem nedeniyle hayatını kaybedenler için Şanlıurfa`daki Hz. İbrahim Makamında gıyabi cuma namazını müteakip cenaze namazı kılındı.

İnanç turizminin önemli merkezlerinden olan Şanlıurfa`da, Hz. İbrahim`in doğduğu ve ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi`nde cuma namazı sonrası camilerde toplanan yüzlerce kişi depremde hayatını kaybedenler için saf tuttu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül`ün de katıldığı gıyabi cenaze namazını İl Müftüsü Ramazan Tolan kıldırdı.

Tolan, Cuma hutbesinde, çok büyük depremlerle sarsıldıklarını, dua ve umutla enkazların başında beklediklerini belirterek, günün milletçe kenetlenme günü olduğunu, depremzedelerin gözyaşlarının silinmesi için dayanışma içinde olunması gerektiğini söyledi.

Namaz sonrası binlerce kişi hayatını kaybedenler için dua etti.

Kalabalık tekbirler eşliğinde dağıldı.
"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya`da cuma namazı kılınırken 4,2 büyüklüğünde artçı sarsıntı oldu.

Merkez üssü Kahramanmaraş`ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin etkilediği Malatya`da hasar görmeyen bazı camilerde cuma namazı kılındı. Bazı vatandaşlar da depremde hasar gören camilerin yakınında dışarda ibadetlerini yerine getirdi.

Kernek Camii`nde vatandaşlar namazlarını kılarken, saat 13.01`de, merkez üssü Malatya Yeşilyurt olan 4,2 büyüklüğünde artçı sarsıntı kaydedildi.

Cemaat, imamın uyarısı üzerine namazını cami dışında tamamladı.

Türkiye Haberleri