Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyük Zafer'in 100. Yılı Etkinlikleri ve Kütahya Toplu Açılış Töreni'nde konuştu: (3)

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kütahya'da son yıllarda yapımı tamamlanan 344 ayrı projenin resmi açılışını yaptıklarını belirterek, bu yatırımların tutarının güncel rakamla 5,5 milyar...

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kütahya'da son yıllarda yapımı tamamlanan 344 ayrı projenin resmi açılışını yaptıklarını belirterek, bu yatırımların tutarının güncel rakamla 5,5 milyar lirayı bulduğunu bildirdi.

30 Ağustos 1922-2022 Büyük Zafer'in 100. Yılı Etkinlikleri ve Kütahya Toplu Açılış Töreni'nde konuşan Erdoğan, AK Parti hükümetlerinde Kütahya'ya yapılan yatırım ve hizmetlere ilişkin bilgi verdi.

Tarım ve ormanda Kütahya'ya 20 baraj, 6 gölet inşa ettiklerini, 7 baraj ile 2 gölet daha yapacaklarını belirten Erdoğan, "Son 20 yılda inşa ettiğimiz sulama projeleri ile Kütahya'da 168 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtık. Yapımı devam eden 13 sulama tesisimiz ile toplam 130 bin dekar araziyi daha sulamaya açacağız. Kütahyalı çiftçilerimize Bay Kemal diyor ya 'ne verdin' diye, Bay Kemal, çiftçilerimize toplamda 1,5 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik." dedi.

Sanayi ve teknolojide Kütahya'da 3 yeni organize sanayi bölgesi, 1 teknopark, 9 araştırma geliştirme merkezi ve 3 tasarım merkezi kurduklarını belirten Erdoğan, Çavdarhisar, Emet, Gediz, Hisarcık, Kuruçay, Simav ve Tavşanlı'ya doğal gazı getirdiklerini, gelecek yıllarda Altıntaş, Çitgöl, Demirci, Domaniç, Eskigediz, Seyitömer ve Tunçbilek'e de doğal gaz arzı sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Görüldüğü gibi özetin özeti olarak bile anlatsak, Kütahya'ya yaptıklarımızı saymaya vakit yetmiyor. Bugün de burada Kütahya'da son yıllarda yapımı tamamlanan tam 344 ayrı projenin resmi açılışını yapıyoruz. Bakanlıklarımıza ve belediyelerimize ait bu yatırımların tutarı güncel rakamla 5,5 milyar lirayı buluyor." diye konuştu.

Eğitimden sağlığa, ulaşımdan altyapıya, enerjiden güvenliğe geniş bir alana yayılan bu yatırımların ve temeli atılan tesislerin şehre hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, Kütahya'nın gelişmesine, büyümesine, kalkınmasına katkıda bulunan bu yatırımları gerçekleştiren bakanlıkları, kurumları, belediyeleri ve özel sektörü tebrik etti.

Büyük Taarruz'un ve Kütahya'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünü kutlayan Erdoğan, "Anadolu'yu ebedi vatanımız olarak bir kez daha tescilleyen şehitlerimize ve gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ordularımızın başkomutanı Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere bu zaferde emeği geçen herkesi, şehitlerimiz, gazilerimiz hepsini şükranla yad ediyorum." ifadesini kullandı.

- Notlar

Alana, "Bu şehri Kütahya ki Domaniç'te kurtuluşa oba oldu, Dumlupınar'da kurtuluşa mühür vurdu. Ne zaman önüne bir sandık gelse milletin adamının yanında durdu", "Başkomutan emir verdi yerli, milli teknoloji hainleri ininde vurdu", "Tek parti faşizmi özleyenlere, başbakanlık hayali görenlere, dağdan inenlere, davasından dönenlere, seni yedirmeyiz Reis.", "İster 6'lı olun, ister 16'lı topunuz bir olsanız, Reisinin yanında Kütahya" yazılı pankartlar asıldı.

Programa, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, AK Parti genel başkan yardımcıları ile bazı milletvekilleri katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güral Seramik Fabrikası Açılışı için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Dumlupınar Diorama Müzesi Temel Atma Töreni için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, NG Kütahya Seramik Fabrikası Açılışı için Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Tulu Seramik Fabrikası Açılışı için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile canlı bağlantı yaptı.

Açılışları yapılan tesislerin bulunduğu yerlerde kurdelelerin kesilmesi ve Dumlupınar Diorama Müzesi'nin temelinin atılmasının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler, kurdele keserek tüm eserlerin toplu açılışını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kütahyaspor forması hediye edildi. Alanda, Jandarma Genel Komutanlığı Mehteran Birliği de gösteri düzenledi.

(Bitti)

Türkiye Haberleri