Aksaray'ın 50 yıldır hizmet veren binası yeni yerine taşınıyor!

Şehrin merkezinde bina ömrünü tamamlamış ve kullanışlılığını kaybetmiş Belediye Binası yeni ve modern bir şekilde yeni yerinde inşa ediliyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in seçim vaatleri arasında yer alan Belediye Hizmet Binasının taşınması; mevcut binanın yeterli olmaması, merkezi noktada trafik yoğunluğuna neden olması, bina ömrünü tamamlaması ve binanın kullanışlılığını kaybetmesi nedeniyle yeni bir binanın yapımına başlanıldı.

Vatandaşlara kullanışlı, geniş ve ferah ortamlarda kaliteli hizmet sunmak için başlanılan proje de, şehirlerarası otobüs terminali ile ticaret odasının arasındaki 66 bin metrekarelik arsaya inşa ediliyor. İki bloktan oluşan Yeni hizmet binası 31 Bin 816 metrekarelik kapalı alanda hizmet verecek. 4 Katlı olarak inşa edilen projede her türlü detay düşünüldü. Belediyeden hizmet almak isteyen vatandaşlar için ise proje alanında otoparklara ve yeşil alanlara yer verildi.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Dinçer şu sözleri kullandı:

"Aksaray’ımızın gelecek yıllarını inşa ederken tüm projelerimizi tek tek takip ediyor, yerinde inceliyorum. Artık miadını dolduran, elli yıldır şehrimize hizmet eden belediye binamızı en kısa zamanda yeni yerine taşıyacağız. Bu sayede hedefimiz şehir merkezinde yaşanan trafik yoğunluğunu da azaltmak. Şimdiden şehrimize hayırlı olsun."

- Nurseda İnan

Etiketler: Aksaray Haber, Aksaray Haberleri, Dr. Evren Dinçer, Aksaray Belediyesi, Aksaray Belediye binası

Türkiye Haberleri