Zeliha’nın madalya yolcuğu bugün başlıyor

Milli tekvandocu Zeliha Ağrıs Meksika’da düzenlenen Dünya Büyükler Tekvando Şampiyonasında 53 kiloda bugün Konya ve Türkiye’yi temsil edecek.

Son dünya ve Avrupa şampiyonalarında 53 kiloda altın madalya kazanarak Türk spor tarihine geçen milli tekvandocu Zeliha Ağrıs Meksika’da düzenlenen Dünya Büyükler Tekvando Şampiyonasında 53 kiloda bugün Konya ve Türkiye’yi temsil edecek.

Meksika’da pazartesi günü başlayan ve 20 Kasım'a kadar sürecek olan Büyükler Dünya Şampiyonası tüm hızıyla devam ediyor. Şampiyonada şuana Türkiye adına tek madalya Hatice Kübra İlgün'den gelmişti. İlgün, kadınlar 57 kiloda bronz madalyanın sahibi olmuştu. Kafilede yer alan milli sporcu Zeliha Ağrıs, 2020 yılında Güney Kore’nin Muji kentinde düzenlenen büyükler dünya tekvando şampiyonasında 53 kiloda altın madalyanın sahibi olmuştu. Ağrıs, 2022 yılında İngiltere’nin Manchester kentinde bu yıl içerisinde düzenlenen Avrupa Tekvando Şampiyonası’nda da mücadele verdiği aynı kiloda başarı kariyerine Avrupa şampiyonluğunu da eklemişti. Zeliha unvanını korumak için mücadele edecek.

Zeliha, ilk turda maç yapmayacak

Zeliha Ağırs, Meksika'da 18 Kasım bugün tatamiye çıkacak. İlk turu maç yapmadan geçecek olan Zeliha ikinci turda Chrisley Olivas - Eunice omolara Dedapoda maçının galibi ile karşılaşacak. Zeliha, altın madalyaya ulaşmak için 5 maç yapacak.

Milli oyuncuların kalan maç takvimi

Bugün Zeliha Ağrıs ile birlikte erkekler 63 kiloda Hakan Reçber, 19 Kasım Cumartesi günü erkekler 54 kiloda Deniz Dağdelen, kadınlar 73 kiloda Sude Yaren Uzunçavdar, 20 Kasım Pazar günü ise erkekler 54 kiloda Görkem Polat, kadınlar 46 kiloda Rukiye Yıldırım tatamiye çıkarak madalya mücadelesi verecek. HALİL YILMAZER

Spor Haberleri