Videoda Ronaldinho ile top oynayan kişi Messi mi?

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda Brezilyalı futbolcu Ronaldinho ile top oynayan genç futbolcunun Lionel Messi olduğu iddia edildi.

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda Brezilyalı futbolcu Ronaldinho ile top oynayan genç futbolcunun Lionel Messi olduğu iddia edildi.

Görüntüler 2022 yılından bu yana dolaşımda ve yabancı birçok hesap tarafından da paylaşılmış.

İddiaya konu videodan aldığımız kesitlerle tersine görsel arama yaptığımızda görüntülerin 15 Mart 2006 tarihinden olduğunu tespit ediyoruz.

Görüntülerin 2007 yılında paylaşılan tam halini incelediğimizde videodaki kişinin Cristian Ceballos olduğu belirtilmiş.

Cristian Ceballos ile ilgili yaptığımız araştırmada İspanyol futbolcunun Barcelona’nın gençlik akademisi La Masia’da 2004 ila 2011 yıllarında futbol oynadığı bilgisine ulaşıyoruz.

Ceballos’un La Masia’da gösterdiği başarılı performans 2004 yılında İspanyol spor gazetesi Mundo Deportivo tarafından haberleştirilmiş.

Cristian Ceballos, 2011 yılında Barcelona altyapısından İngiliz futbol takımı Tottenham Hotspur’a transfer olmuş. Ceballos’un transferi ile ilgili yabancı basında çıkan haberlerde Ronaldinho ile top oynarken görüntülendiği video ile ün kazandığından bahsedilmiş.

Barcelona hayranları tarafından oluşturulan bir hayran sayfası da iddiaya konu videoda Ronaldinho ile top oynayan kişinin Cristian Ceballos olduğunu belirtmiş.

31 yaşındaki İspanyol futbolcu Cristian Ceballos, 2023 yılı itibariyle Azerbaycan Premier Ligi takımlarından Sabah FK’da forma giyiyor.

Ceballos’un Messi’ye benzerliği nedeniyle görüntülerdeki kişinin Messi olduğu zannedilmiş.

Spor Haberleri