TVF Kadınlar 1. Lig’de sezon 22 Ekim’de başlayacak

Ereğli Belediyespor'un da yer aldığı TVF Kadınlar 1. Lig’de 2022-2023 sezonu 22 Ekim’de start alacak.

Yeni sezonun 22 Ekim’de başlayacağı TVF Voleybol Kadınlar 1. Lig’de mücadele edecek Konya Günseven Şalgam Ereğli Belediyespor’da ön hazırlıklar başladı. Geçtiğimiz sezon 2. Lig’de namağlup şampiyon olarak TVF Kadınlar Voleybol 1. Lig’e yükselen Ereğli Belediyespor yeni sezonda da iddialı olma istiyor. Yeşil-beyazlılarda yeni sezon için kadro oluşturma çalışmaları başladı.

B Grubunda mücadele edecek

Ereğli Belediyespor; yeni sezonda 1. Lig B Grubu’nda; Ankara Halk Voleybol, Ankara Karayolları, TED Ankara Kolejliler, Eskişehir Mihalıççık, Gaziantep Adam Voleybol, Gaziantep Merinos, Kayseri OSB Teknik Koleji, Mersin Tarsus Belediyesi, İstanbul Bahçelievler Belediyesi, İstanbul Limaspor ve Beşiktaş takımlarıyla mücadele edecek.

Sezon 22 Ekim’de başlayacak

TVF Kadınlar Voleybol 1. Lig’de ilk devre 22 Ekim 2022-17 Aralık 2022, ikici devre 24 Aralık 2022-12 Mart 2023 tarihleri arasına oynanacak. Ligde yarı final grup maçları mart ve nisan aylarında, final grubu maçları ise nisanda oynanacak. Ereğli Belediyespor sezona 22 Ekim Cumartesi günü evinde oynayacağı Ankara Halk Voleybol maçıyla merhaba diyecek. TVF Kadınlar Voleybol 1. Lig’de maçlar cumartesi günleri oynanacak.

Statü

I. Kadınlarda A ve B gruplarında 12’şer takım mücadele edecek. Her grup, müsabakalarını kendi arasında deplasmanlı iki devreli lig usulüne göre oynayacak. Deplasmanlı iki devreli lig usulüne göre oynanan müsabakalar sonucunda A ve B gruplarında ilk 4 sırayı elde eden toplam 8 takım, yarı finallere katılmaya hak kazanacak. 1. Etap müsabakaları sonunda erkeklerde ve kadınlarda A ve B Gruplarında son iki sırayı alan takımlar alt lige düşecek.

Spor Haberleri