Selçuklu’da 11 bini aşkın çocuk eğitim gördü

Selçuklu Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Yaz Spor Okullarında eğitimler tamamlandı.

Selçuklu Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Yaz Spor Okullarında eğitimler tamamlandı. 5-15 yaş aralığındaki çocuklar için düzenlenen Yaz Spor Okullarında, 13 branşta; 11 bin 448 öğrenci eğitim aldı. Kış Okulları kayıtları ise kısa sürede başlayacak.

13 branşta 11 bin 448 çocuğa eğitim

Selçuklu Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Yaz Spor Okullarında eğitimler tamamlandı. 5-15 yaş aralığındaki çocuklar için düzenlenen Yaz Spor Okullarında, 13 branşta; 11 bin 448 öğrenci eğitim aldı. 20 Haziran tarihinde başlayan dersler, 4 Eylül 2022 tarihinde sona erdi. 38 tesiste gerçekleştirilen eğitimlerde alanında uzman toplam 160 antrenör görev yaptı. Spor Okullarında antrenörler tarafından yetenekleri keşfedilen öğrenciler branşlarında lisanslı müsabık sporcu haline geliyor. Selçuklu Belediyespor Kulübü bünyesinde çeşitli branşlarda ülkemizi başarıyla temsil eden birçok milli sporcu, spor okullarından yetişerek önemli başarılara imza attı.

Kış Okulları için kayıtlar yakında

Yaz Spor Okullarında; Yüzme, Tenis, Basketbol, Futbol, Voleybol, Cimnastik, Tekvando, Wushu, Kick-Boks, Okçuluk, Karate, Satranç ve Masa Tenisi olmak üzere toplam 13 branşta eğitim verildi. Selçuklu Belediyesi Yaz Spor Okullarını değerlendiren Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Spor alışkanlığının küçük yaşlarda kazandırılması çok önemli. Selçuklu’da her yıl binlerce çocuğumuz spor okullarımıza kayıt yaptırıyor. Yaz Spor Okullarımız da bu dönemde ailelerimiz tarafından büyük ilgi gördü. 13 branşta kontenjanlarımız tamamen doldu ve toplamda 11 bin 448 öğrencimiz 2 ay boyunca modern tesislerimizde spor yapma imkanı buldu. Spor okullarımıza katılan çocuklarımızı tebrik ediyorum. Bizlere güvenerek çocuklarını emanet ailelerimize de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Öte yandan Selçuklu Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Kış Spor Okulları için kayıtların kısa sürede başlayacağı ifade edildi.

Spor Haberleri