Selçuklu, sporun merkezi olmaya devam edecek

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı 2019 yerel seçimlerinin ardından 3 yıl geçmesinin ardından yaptığı hizmetleri basın toplantısında gazeteciler ile paylaştı.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı 2019 yerel seçimlerinin ardından 3 yıl geçmesinin ardından yaptığı hizmetleri basın toplantısında gazeteciler ile paylaştı. Başkan Pekyatırımacı spor alanında çok ciddi yatırımlar yaptıklarını söyleyerek bu yatırımların devamının geleceğini ifade etti.

Spor en önem verdiğimiz alanlardan biri

Şehre kazandırdığı spor yatırımlarından bahseden Pekyatırmacı Selçuklu Belediyesi olarak sporun ve sporcunun her zaman yanında olduklarını dile getirdi. 36 Ay 36 Eser konulu konuşmasında spor yatırımlarına dikkat çeken Başkan Pekyatırmacı; “Kosova Sosyal Tesisi, Yazır Sosyal Tesisi, Buhara Sosyal Tesisi, Bedir Sağlık Ve Sosyal Tesisi ile vatandaşı sporla buluşturduk. Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Şehit Hacı Osman Ayyıldız Spor Salonu, Kemal Akpınar İmam Hatip Ortaokulu Şehit Battal Yıldız Spor Salonu, Karaağaç Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Şehit Resul Coşkun Spor Salonu, Saraybosna Anadolu Lisesi Şehit Mustafa Özata Spor Salonlarını inşa ederek bu salonlarımıza şehitlerimizin isimlerini verdik. Sancak Bisiklet ve Kaykay Parkı, 11 Mahalle Parkı, Selçuk Bisiklet ve Kaykay Parkı, Mahmut Sami Ramazanoğlu AİHL Eğitim Kompleksi diğer spor yatırımlarımız” dedi.

Madalya sayısı her geçen gün artıyor

Selçuklu Belediyespor’un yakaladığı başarılardan bahseden Başkan Pekyatırmacı; “25 Spor Tesisimizde 18 branşta 53.719 çocuğa spor yapma imkanı sunduk.2019’da 13 bin 709 lisanslı sporcu sayımız 2022 yılında 15 bin 014’e yükseldi. 2019’da 172 milli sporcumuz varken bugün bu sayıyı 203’e çıkartmış durumdayız. Sporcularımız; 2019 yılında 19 Altın, 13 Gümüş, 23 Bronz, 2020’de 9 Altın, 4 Gümüş, 6 Bronz, 2021’de 24 Altın, 17 Gümüş ve 8 Bronz madalyanın sahibi oldular. 2022 Mayıs ayınayız, bugüne kadar sporcularımız 18 Altın, 11 Gümüş ve 14 Bronz kazandı” dedi.

Selçuklu Belediyesporlu sporcular madalyaları topluyor

Sporcuların uluslararası müsabakalarda madalya kazanmaya devam ettiğini ve güncel turnuvalardaki başarılardan söz eden Başkan Pekyatırmacı; “Wushu Kung-Fu Takımı’nda yer alan Milli Sporcularımız Raziye Nur Emekli, Hilal Yüzbaşıoğlu, Muhammed Enes Bayraktar Avrupa Şampiyonası’nda 2 altın, 1 gümüş madalya kazandı. Brezilya’da düzenlenen 24. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda Tekvando’da ülkemizi temsil eden Kulübümüzün Milli Sporcusu Batuhan Şimşek +80 kg da bronz madalya kazandı. Romanya’da düzenlenen Ümitler Judo Avrupa Kupası müsabakalarında Selçuklu Belediyespor Kulübümüzün Milli Sporcusu Mevlüt Öztaş 90 kg da üçüncülük elde ederek bronz madalya kazandı. İstanbul’da düzenlenen Kick Boks Dünya Kupası müsabakalarında Selçuklu Belediyespor Kulübümüz sporcuları Çetin Karapınar, Ebubekir Yıldız gümüş ve Fatih Koçyiğit, Neris Karadağ bronz madalya kazandı. Hepsini canı gönülden kutluyorum” açıklamalarını yaptı.

Selçuklu sayısız organizasyona ev sahipliği yaptı

Ev sahipliği yaptıkları şampiyonalarda ülkenin dört bir yanından 3.664 sporcuyu ağırladıklarını ifade eden Pekyatırmacı; “ Selçuklu’da; “Türkiye Küçükler Ve Yıldılzar Satranç Şampiyonası, Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası, Minikler Ve Küçükler Masa Tenisi  Türkiye Şampiyonası Ve Milli Takım Seçmeleri, U20 Grekoromen Türki Güreş Şampiyonası, Büyükler Türkiye Taekwondo Şampiyonası, Senyör Tenis Turnuvası ve Okul Sporları Gençler Kız Ve Erkek Dart Türkiye Şampiyonasını yapmanın gurunu taşıyoruz. Daha nice organizasyonlara ev sahipliği yapacağız” ifadelerini kullandı. (HALİL YILMAZER)

Spor Haberleri