Messili Arjantin yarı finalde

2022 Dünya Kupası'nda Hollanda ile Arjantin çeyrek finalde karşı karşıya geldi. Normla süresi ve uzatma dakikaları 2-2 biten maçta Arjantin penaltı vuruşlarının ardından adını yarı finale yazdırdı.

2022 Dünya Kupası'nda Hollanda ile Arjantin çeyrek finalde karşı karşıya geldi. Molina ve Messi'nin golleriyle Arjantin 2-0 öne geçti. Hollanda 78 ve 90+10'da Weghorst'un golleriyle cevap verdi ve maç uzatmalara gitti. Uzatmalarda gol sesi çıkmadı, seri penaltı vuruşlarında Arjantin, Hollanda'yı 4-3 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

Weghorst, Hollanda'yı hayata döndürdü

35.dakikada Messi'nin asistinde Molina Arjantin'in 1-0 öne geçirdi ve ilk yarı bu skorla bitti. İkinci yarıda 72.dakikada Acuna'nın ceza sahası içinde yerde kalmasının ardından hakem Lahoz penaltı noktasını gösterdi. Topun başına gelen Lionel Messi topu ağlara gönderdi ve Arjantin'i 2-0 öne geçirdi. Maça 78. dakikada oyuna giren Beşiktaş'ın forvet oyuncusu Wout Weghorst, 83.dakikada Berghuis'in ortasında kafayı vurdu ve skoru 2-1'e getirdi. Son dakikalarda gol arayan Hollanda aradığı golü 90+10. dakikada yine Weghorst ile buldu. Karşılaşma 2-2 tamamlandı ve 30 dakikalık uzatmaya gitti. Maçın ilk uzatma dakikasında gol sesi çıkmadı ve 2-2 tamamlandı. maçın ikinci uzatma dakikasında da gol olmadı 2-2 sona erdi ve seri penaltı atışlarına gitti.

Martinez 2 penaltı kurtardı

Hollanda'da ilk penaltıyı Van Dıjk kullandı, kaleci Martinez kurtardı. Arjantin'de Messi ilk penaltıyı gole çevirdi. Hollanda'nın ikinci penaltısı Berghhuis kullandı kaleci Martiez yine kurtadı. Arjantin'de Parades ikinci penaltı vuruşunu gole çevirdi. Hollanda'da 3.penaltıyı Koopmeiners gole çevirdi. Arjantin'de Montiel 3.penaltıyı gole çevirdi. Weghorst Hollanda'nın 4.penaltısını gole çevirdi. Arjantin'de Fernandez 4.penaltıyı kaçırdı. Hollanda'da 5. penaltıyı De Jong gole çevirdi. Arjantin'de son penaltıyı Martinez kullandı ve topu ağlara gönderdi. Seri penaltı vuruşlarında rakibini 4-3 mağlup eden Arjantin adını yarı finale yazdırdı. Arjantin, yarı finalde Hırvatistan ile karşılaşacak. Bu karşılaşma 13 Aralık salı günü saat 22.00'de oynanacak ve TRT 1'den naklen yayınlanacak.

14 sarı kart çıktı

Karşılaşma oldukça hararetli geçti. Saha içinde futbolcular arasında sürekli arbedeler yaşandı. Hollanda'da Timber, Weghorst, Depay, Berghuis, Van Dij, Bergwjin Arjantin'de ise Acuna, Romero, Martinez, Paredes, Messi, Otamendi, Montiel, Pazzella sarı kart gördü. Toplamda 14 sarı kart çıktı.

Hollanda 11'i: Noppert, Timber, Van Dijk, Ake, Dumfries,De Roon (Dk.46 Berghuis), Jong, Blind (Dk. 64 de Jong), Gakpo (Dk.113 Lang), Depay (Dk. 78 Weghorst), Bergwijn (Dk. 46 Koopmeiners)

Arjantin 11'i: Martinez, Molina, Romero (Dk.78 Pezzella), Otamendi, Martinez (Dk.112 Di Maria), Acuna (Dk.78 Tagliafico), De Paul (Dk.67 Parades), Fernandez, Mac Allister, Messi, Alvarez(Dk.82 Martinez)

Diğer çeyrek final maçları bugün

Dünya Kupası'nda diğer iki çeyrek final maçları bugün oynanacak. 18'de Fas ile İspanya, 22'de İngiltere ile Fransa karşı karşıya gelecek. Maçlar TRT 1'den naklen yayınlanacak. Bu iki eşleşmenin galibi yarı finalde karşılaşacak o maç ise 14 Aralık Çarşamba günü 22'de oynanacak. HALİL YILMAZER

Spor Haberleri