Konya'da Türkiye Kupasının sahibi Fenerbahçe oldu

Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko Türkiye Kupası final maçında Konya’da karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı 67-80 kazanan Fenerbahçe Türkiye Kupası'nın sahibi oldu.

Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko Türkiye Kupası final maçında Konya’da karşı karşıya geldi. Karşılaşma Konya Spor ve Kongre Merkezi’nde oynandı. 10 bin kişilik salonun tamamını dolduran taraftarlar maç boyunca takımlarını destekledi. Maça protokol ilgisi de oldukça yoğundu. Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Başkanvekili Ömer Onan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekilleri Hakan Mahmut Özer ve Mehmet Baykan’da maçı takip etti.

Anadolu Efes karşılaşmaya Shane Larkin, Elijah Bryant, Erten Gazi, Tıbor Pleıss ve Ercan Osman 5’i ile başlarken Fenerbahçe Beko ise Sertaç Şanlı, Melih Mahmutoğlu, Nigel Hayes, Emre Ekşioğlu ve Nick Calathes 5’i ile başladı.

Karşılaşmanın ilk çeyreğinde iki takımda hücumda oldukça üretken bir oyun sergiledi. Fenerbahçe’nin 26 sayısına Anadolu Efes 20 sayı ile karşılık verdi.

İkinci çeyrekte ise iki takımda ilk çeyrekteki hücum yüzdelerinin gerisinde kaldı. Fenerbahçe 16 sayı üretirken Efes 15 sayıda kaldı.

Fenerbahçe üçüncü çeyrekte ise aradaki farkı açtı. Wılbekin ve Hayes’in dış atışlarının yanına Motley’in de boyalı alan isabetleriyle destek oldu. Savunma sertliğini de yukarıya çeken sarı-lacivertliler 21 sayı üretirken rakibini 14 sayıda tuttu.

Son çeyrekte ise Anadolu Efes biraz daha agresif başladı ve bi ara 16 sayıya kadar çıkan farkı 8’e kadar düşürdü. Üst üste Wılbekin ve Hayes’in dış atışlarıyla farkı yeniden çift hanelere çıkartan Fenerbahçe maç sonunda farkın kapanmasına izin vermedi ve karşılaşmayı 67-80 kazanarak Türkiye Kupasının sahibi oldu.

Spor Haberleri