Konya Büyükşehir ilk galibiyetini aldı

Konya Büyükşehir Belediyespor, 2. hafta maçında evinde Çağdaş Bodrumspor’u sahasında 93-84 mağlup ederek sezonun ilk galibiyetini aldı

İLK GALİBİYET


Türkiye Sigorta Basketbol 1. Ligi’nde (TBL) 2. hafta heyecanı yaşanıyor. Konya Büyükşehir Belediyespor, evindeki ilk maçta Çağdaş Bodrumspor’u konuk etti. Selçuklu Belediyesi Spor Salonu’nda oynanan mücadelede tribünlerin önemli bir kısmı doldu. Sarı-siyahlı ekipte sakatlığı bulunan Muhammet Emin Kalkan bu maçta da forma giyemedi.

İlk yarıyı önde tamamladık

Büyükşehir karşılaşma, Oğulcan Baykan’ın üst üste basketleri ile çok hızlı başladı. Hücumda çok etkili olan Konya BBSK, ilk çeyreği 27-20 önde tamamladı. Potanın Kartalları, maçın ikinci periyodunda da etkili oyunuyla farkı çift hanelere çıkardı. Her oyuncudan skor katkısı alan Büyükşehir, 53-34 önde tamamladı.

İlk galibiyeti aldık

Maçın üçüncü çeyreğinde skorbord arızası nedeniyle maç yaklaşık 15 dakika durdu. Skor üstünlüğünü bu çeyrekte de koruyan Konya BBSK, final periyoduna 74-54 üstün girdi. Konuk ekip, son periyoda çok etkili başladı. Üst üste basketle bulan Muğla ekibi, farkı 3’e kadar düşürdü. Son bölümde Bodrum’dan Fatih Cantitiz, taraftarlarla diyalopa girdi ve maçta gerginlik yaşandı. Son 2 dakikada taraftarın da büyük desteğiyle toparlanan ve rakibinin öne geçmesine izin vermeyen Konya Büyükşehir Belediyespor, sezonun ilk galibiyetini aldı.

Khalid Thomas damga vurdu

Büyükşehir’de Khalid Thomas 30 sayı, 11 ribaund ve 7 asistle maça damga vurdu. New Williams 20 sayı, 4 ribaund, 6 asist, 12 sayı, 6 ribaunt, Oğulcan Baykan 11 sayı, 2 ribaund ile oynadı. Bodrum’da Chris Warren 25 sayı, 4 ribaund ve 3 asistle oynadı.

Konya BBSK, 3. hafta maçında 28 Eylül Cumartesi günü deplasmanda Tekirdağ ekibi Kapaklıspor ile karşılaşacak.

Spor Haberleri