Konya Büyükşehir Belediyespor'da flaş Süper Lig açıklamaları

Konya Büyükşehir Belediyespor, Hentbol’da Süper Lig’e yükselerek Konya’nın spordaki başarılarına bir yenisini daha ekledi. İşte teknik heyet ve takım kaptanında gelen ilk açıklamalar.

Konya Büyükşehir Belediyespor, Hentbol’da Süper Lig’e yükselerek Konya’nın spordaki başarılarına bir yenisini daha ekledi. İşte teknik heyet ve takım kaptanında gelen ilk açıklamalar.

4’te 4 ile namağlup Süper Lig’de

Konya’yı Hentbol 1. Lig B Grubunda başarıyla temsil eden Konya Büyükşehir Belediyespor, normal sezonu; 12 galibiyet, 1 beraberlik, 2 yenilgiyle 25 puanla 2’inci sırada tamamlayarak adını play-off’lara yazdırdı. Büyükşehir Belediyespor, Bolu’da yapılan play-off’lara lig sıralaması gereği +2 puanla başladı. Karaçayır Spor Salonu’nda düzenlenen play-off mücadelelerinde sarı siyahlı takım sırasıyla Yozgat Bld. Bozok’u 35-19, Güneysu Spor Kulübünü 39-26, Rize Belediyespor’u 31-30 ve Seyhan Belediyespor’u da 35-31’lik skorlarla mağlup etti. Play-off’larda 4’te 4 yaparak yenilgi yüzü görmeden Süper Lig’e yükselen Büyükşehir Belediyespor’un ortaya koyduğu performans takdir topladı.

Başkan Altay’dan tebrik

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın Dünya Spor Başkenti olduğu bir yılda Büyükşehir Belediyespor’un hem takım sporlarında hem de bireysel sporlarda önemli başarılara imza atmasının ayrıca sevindirici olduğunu ifade ederek, Süper Lig’e yükselme başarısı gösteren hentbol takımındaki tüm sporcuları ve teknik ekibi tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Çaycı: Bizim için uzun soluklu bir projeydi

Konya BBSK baş antrenörü Murat Çaycı yaptığı açıklamada ifadeleri kullandı; “Büyük bi emek, uzun soluklu bi proje. 4 yıl önce bölgesel ligle başlayan projemizle 2.Lig, 1.Lig derken Allah nasip etti Süper Lig oldu. Çok mutluyuz. Bugün bunun mutluluğunu sonuna kadar yaşayacağız ama bu mutluluğu yaşamamızda Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’ın sporun her branşına olduğu gibi bize de çok destekleri oldu. Yavuz Kızılaslan başkanım nezninde hentbol şube sorumlumuz Mustafa Akdemir’e Ayfer Ural ve Mustafa Okçu başkanlarıma ismini sayamadığım kulüp personelimize çok çok teşekkür ediyorum. Burada verdiğimiz emek çok büyük. Çok kaliteli maçlar oldu burada. Özellikle son iki gün çekişmeli maçlar, skoru birbirine yakın maçlar oldu. Zevk aldık, umarım izleyicilerde zevk almıştır. Biz mutluyuz. Burada kaybedenin olduğunu düşünmüyorum. Herkes hentbol için, hentbola katkı içi buradaydı. Federasyonumuza, hakemlerimize, gözlemcilerimize ve MHK’mıza destekleri için teşekkür ediyorum. Sezonu böyle bitirmek gayet güzel. İnşallah budan sonrası bizim ve Konya için hayırlısı olur” dedi.

Bilgin: Süper Lig tek hedefimizdi

Konya BBSK kaptanı Emre Bilgin'de yaptığı açıklamada; “Çok çalıştık. Bu sezon Süper Lig tek hedefimizdi. Tüm ekip arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ediyorum. Kulüp yöneticilerimize teşekkür ediyoruz. Bu bi ekip işi. Çok iyi oynadık, çok iyi mücadele ettik. Mücadelenin başarı getireceğini biliyorduk ve sonunda kazandık. Süper Lig’deyiz. Konya Süper Lig’e geldi. Budan sonra beraberiz Süper Lig’de, düşmeyeceğiz inşallah” ifadelerini kullandı. Spor Servisi

Spor Haberleri