Karate Şampiyonası Sona Erdi

12.Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Dünya Şampiyonası Konya'da sona erdi.

Birçok ulusal ve uluslararası spor organizasyona ev sahipliği yapan Konya’da, Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Dünya Ümit, Genç, U21 Karate Şampiyonası’nda dünyanın birçok ülkesinden sporcular yarıştı. Karatay Spor ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen organizasyon 5 gün sürdü. Şampiyonada yer alan ülkelerin federasyon yetkilileri ve antrenörler, Tantavi Kültür Merkezi’nde Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği programda buluştu.

Mükemmel Oldu

Dünya Karate Federasyonu Başkanı Antonio Espinos, şampiyonanın önemine değinerek, “Bizim aramızda paylaşabileceğimiz o kadar güzel tecrübeler var ki… Onları paylaşmazsak zaten ilerleme kaydedemeyiz. Bu toplanmalar aslında çok faydalı olacak ve federasyonumuzun hızlı gelişmesini sağlayacak. Bu büyüklükte bir toplantı, buradaki bütün federasyondaki herkesin birbirini daha iyi anlamasını sağlayacak. Arslan Başkan’a ve Türkiye Karate Federasyonu’na çok teşekkür ediyorum. Bize bu kadar emek verdiniz, bu kadar büyük bir organizasyon yaptınız. Mükemmel oldu” şeklinde konuştu.

Karatenin Yeri Ayrı

Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, gerçekleştirilen şampiyonanın mutluluk verici olduğuna dikkat çekti. Konya’nın spor altyapısıyla önemli bir organizasyona daha başarıyla ev sahipliği yaptığını kaydeden Baykan, “Misafirlerimiz gayet mutlular, huzurlular. Güzel bir şampiyona yapılıyor. Hem Gençlik Spor Bakanlığı’nın üst düzey yöneticisi olarak hem de bir Konyalı olarak bundan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Konya, Çok Önemli Bir Seviyeye Ulaştı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Uzbaş, “Bu şampiyonada olduğu gibi dünyanın birçok yerinden gelen sporcular, dili, dini, ırkı, rengi ne olursa olsun sadece spor paydasında buluşarak farklı coğrafyaların ve farklı ülkelerin arasındaki bağı kuvvetlendirmeye vesile oluyor. Konya, son dönemde güçlü spor altyapısıyla ve yükselen potansiyeliyle sporda çok önemli bir seviyeye ulaştı. Ağustos ayında İslam dünyasının en büyük spor organizasyonuna başarıyla ev sahipliği yaptık. Dünya Ümit, Genç ve U-21 Karate Şampiyonası’na da ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduk. 39 milli sporcumuzun da yer aldığı bu şampiyona esnasında sporcu kardeşlerimiz, rekabetle birlikte birlik ve beraberliğin, kardeşlik ve hoşgörünün en güzel örneklerini sergilediler. Sporun kardeşlik olduğunu, sevgi ve hoşgörü şehri Konya’dan tüm dünyaya gösterdiler” diye konuştu.

Spor Haberleri