Baykan, adaylığını resmen açıkladı

Konyalı spor adamı Mehmet Baykan, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan Genel Seçimlerde AK Parti'den Konya Milletvekili aday adayı oldu

Konyalı spor adamı Mehmet Baykan, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan Genel Seçimlerde AK Parti'den Konya Milletvekili aday adayı oldu

Mehmet Baykan, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevinden istifa ederek uzun yıllardır sürdürdüğü devlet görevinden ayrıldı. Sporda üst düzey görevlerde bulunan Baykan, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı’yı ziyaret ederek adaylık başvuru formunu teslim etti. 59 yaşındaki spor adamı, seçim çalışmalarına resmen başladı.

Konya ASKF’den yapılan açıklamada, “Ülke sporuna ve gençliğine hizmeti kendisine şiar edinmiş, 35 yıllık spor insanı, medarıiftiharımız Mehmet Baykan, kadim şehir Konyamız'dan AK Parti Milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptı. Amatör spor ailemizin tüm desteğiyle, çıktığı bu hizmet yolu milletimize hayırlı olsun” denildi.

İlk olarak 2007 seçiminde aday olan Baykan, 2015'teki seçimde de yine istifa ederek İstanbul 3. Bölgeden Milletvekili adayı olmuş, seçilememesinden sonra ise görevine geri dönmüştü. 1964 Konya doğumlu olan Mehmet Baykan, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Deneyimli spor adamı, 12 Eylül öncesi lise öğrenciliği sırasında Akıncılar hareketi ve Milli Türk Talebe Birliği(MTTB) içerisinde çalışmaları oldu.

Spor Haberleri