Barcelona stadının ihalesini Türkiye'nin ünlü inşaat şirketi aldı!

İspanya’nın ünlü spor kulübü Barcelona’ya ait Spotify Camp Nou’nun yenilenme projesinde temel atıldı. Projeyi Türkiye'nin büyük inşaat şirketi aldı.

Limak Holding'in ihalesini üstlendiği İspanya’nın ünlü spor kulübü Barcelona’ya ait Spotify Camp Nou’nun yenilenme projesinde temel atıldı. Limak’ın tesisin anahtarını bugün alarak inşaat sürecini fiilen başlatacağı proje, toplam 1 milyar Euro'ya mal olacak.

Barcelona’nın dünyaca ünlü Camp Nou Stadı’nın inşaatı, Barselona’da düzenlenen temel atma töreniyle başladı. Limak İnşaat tarafından yenilenecek olan stada, Kasım 2024’te inşaat devam ederken geri dönülecek. Çalışmaların futbol takımının maçlarını etkilemeyecek bir biçimde devam etmesi planlanırken, stadın koltuk kapasitesi 105 bine yükselecek, çatısı ise tamamen kapatılacak

Temel atma töreni nedeniyle Barselona’da bulunan Limak Holding Onursal Başkanı ve eski TFF Başkanı Nihat Özdemir, dünya futbolunun en önemli simge yapılarından birisi olan Camp Nou’nun yenilenmesi için Limak’a duyulan güvenden dolayı FC Barcelona yönetimine teşekkür ettiğini belirtti.

“bugüne Kadar Yer Aldığımız En Anlamlı Projelerden Biri”

Özdemir, “Limak olarak bugüne kadar pek çok önemli altyapı projesi tamamladık. Bunlar arasında havalimanları, köprüler, barajlar, otoyolları, stadyumlar, tüneller, limanlar gibi birçok önemli altyapı projesi yer alıyor. Ancak bu proje bizim açımızdan bugüne kadar içinde yer aldığımız en simgesel, en anlamlı projelerden birisi olacaktır” ifadelerini kullandı.

Spor Haberleri