BAL'da sezon sonu heyecanı!

Bölegesel Amatör Lig (BAL) 8. Grup’ta Konya ekipleri sezonun son maçlarına yarın çıkacak.

Bölegesel Amatör Lig (BAL) 8. Grup’ta Konya ekipleri sezonun son maçlarına yarın çıkacak.

Statü gereği Konya’yı temsil eden iki takım ligden düşecek. Sarayönü Belediyespor daha önce ligde kalmayı garantilemiş, Meram Kara Kartallar ise Süper Amatör Küme düşmüştü. Ereğlispor ile Çumra Belediyespor’dan bir takım daha küme düşecek. Diğer ekip ise Süper Amatör Küme ikincisi Ömeranlıspor ise play-out maçı oynayacak.

Çumra ekibi, sezonun son haftasında evinde Yunus Emrespor ile karşılaşacak. Ereğlispor ise deplasmanda Bolvadin Termal ile karşılaşacak. Çumra, Ereğli’nin 2 puan önünde son haftaya avantajlı konumda giriyor. Takımlar arasında ikili averaj eşit olduğu için genel averaj belirleyecek. Genel averajda Çumra’nın +4 gol avantajı bulunuyor.

Ereğli, son maçında mutlak galip gelerek rakibinin puan kaybını bekleyecek. Çumra Belediyespor, maçı kazanması halinde Ömeranlıspor ile play-out oynayacak ve Ereğlispor Süper Amatör Küme’ye düşecek. Çumra’nın beraberliği halinde yeşil-beyazlı takım, Bolvadin deplasmanında en az 5 farkla kazanması gerekiyor.

Öte yandan 50 puanla üçüncü sırada yer alan Sarayönü Belediyespor ise sezonun son haftasında evinde Antalya ekibi Kumluca Belediyespor ile karşılaşacak. Son hafta karşılaşmalarının tamamı yarın saat 15.00’te başlayacak

Spor Haberleri