BAL’da sezon başlıyor

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 2022-2023 sezonu yarın oynanacak karşılaşmalarla başlayacak.

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 2022-2023 sezonu yarın oynanacak karşılaşmalarla başlayacak. Bu sezon Konya temsilcileri 8.Grup’ta yer alıyor. Bölgesel Amatör Lig’de bu sezon 80 ilden 14'er takımın yer aldığı 14 grupta toplam 196 takım mücadele verecek. Grup müsabakaları sonunda gruplarını birinci sırada tamamlayan 14 takımın karşılaşacağı play-off müsabakalarının ardından, 9 takım TFF 3. Lig'e çıkmaya hak kazanacak.

İlk hafta derbilere sahne olacak

BAL’da bu sezon Konya’yı 4 takım temsil ediyor. Sarayönü Belediyespor, BETA Trafo Ereğlispor, Yiğit Can Ç. Çumra Belediyespor ve Meram Kara Kartallar 3.Lige çıkmak için mücadele edecek. 8. Grup’ta ilk hafta maçları Konya derbilerine sahne olacak. Sarayönü Belediyespor Ereğlispor’u, Çumra Belediyespor ise Meram Kara Kartallar’ı ağırlayacak.

Sarayönü’nde zor maç

Sarayönü İlçe Stadyumunda oynanacak Sarauönü Belediyespor-Ereğlispor karşılaşması saat 15.00’da başlayacak. Geçen sezon grubunu birinci sırada bitirerek play-offlara giden ancak Adana 1954 FK ve Kepez Bld. mağlup olarak 4.kez 3.Lig kapısından dönen Sarayönü Belediyespor bu yıl şeytanın bacağını kırarak 3.Lige çıkmak istiyor. Geçen sezonu 39 puanla 4.sırada tamamlayan ve Öntur Havzanspor ile play-out oynayarak BAL’da kalmayı başaran Ereğlispor ise kadrosunu oldukça güçlendirdi. Yeşil-beyazlılar bu sezon zirveyi zorlamak istiyor.

Meram Kara Kartallar BAL’a merhaba diyecek

8.Grupta diğer Konya derbisinde ise Çumra Belediyespor ile Meram Kara Kartallar karşı karşıya gelecek. Çumra İlçe Stadyumunda oynanacak karşılaşma saat 15.00’da başlayacak. Geçen sezonun son haftalarında ciddi bir ivme yakalayan ve sezonu 2.sırada noktalayan Çumra bu yıl daha rekabetçi bir takım olmak istiyor. Süper Amatör’den BAL’a yükselen Meram Kara Kartallar ise zengin alt yapısıyla grupta fark yaratma peşinde.

Spor Haberleri