2022 Dünya Kupası'nda ilk finalist Arjantin

2022 Dünya Kupası yarı final maçında Arjantin Hırvatistan'ı 3-0 mağlup etti ve adını finale yazdırdı.

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda ilk yarı final maçında Arjantin ile Hırvatisan Lusail Iconic Stadyumunda karşı karşıya geldi. Güney Amerika temsilcisi Arjantin, Avrupa temsilcisi Hırvatistan'ı 34. dakikada Messi ve 39. dakikada Julian Alvarez'in attığı gollerle ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. İkinci yarıda da etkili olan Arjantin 69.dakikada yine Alvarez'in ayağından bulduğu golle skoru 3-0'a getirdi. Maçta başka gol olmadı ve Arjantin, Hırvatistan'ı 3-0 mağlup ederek adını finale yazdırdı.

Arjantin 11'i: Martinez, Molina (Dk.86 Foyth) , Otamendi, Romero, Tagliafico, De Paul (Dk.74 Palacios), Parades (Dk.62 Martinez), Fernandez, Mac Allister (Dk.86 Correa) , Messi, Alvarez (Dk. 74 Dybala)

Hırvatistan 11'i: Livakovic, Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa (Dk.46 Vlasevic), Brozovic (Dk.50 Petkovic), Modric (Dk.81 Majer), Kovacevic, Perisic, Kramaric (Dk.72 Lijava) , Pasalic (Dk. Orsic)

Diğer finalist bugün belli olacak
Dünya Kupası'nda diğer yarı final maçı ise bugün saat 22.00'da oynanacak. Fransa ile Fas karşı karşıya gelecek. Bu eşleşmenin galibi pazar günü finalde Arjantin ile kupa için sahaya çıkacak.
Mağlup olan takım ise cumartesi günü Hırvatistan ile üçüncülük mücadelesi verecek.

Messi, ikinci kez finalde
Arjantin'in süperstarı Lionel Messi ikinci kez Dünya Kupası finalinde boy gösterecek. Messi, daha önce takımı ile 2014 Dünya Kupası'nda finale çıkmıştı. Arjantin finalde Almanya ile karşılaşmıştı. Almanya maçı 116. dakikada Mario Götze'nin attığı golle kazanmış ve Dünya Şampiyonluguna ulaşmıştı. Messi, Arjantin ile 2018'de son 16'da, 2010 ve 2016'da ise çeyrek finalde kupaya veda etmişti.

Arjantin 36 yıllık hasrete son vermek istiyor
Arjantin daha önce 1978'de Hollanda'yı ve 1986'da ise Almanya'yı mağlup ederek Dünya Kupası'nı kazanmıştı. Tangocular, 36 yılın ardından tekrardan kupaya uzanmak istiyor.

Messi'den yeni rekor
Lionel Messi, bugünkü Hırvatistan maçında attığı golle yeni bir rekora da sahip oldu. Messi, Arjantin ile Dünya Kupalarında 11. golünü kaydetti ve 10 goll7 Batistuta'yı geride bırakarak zirveye çıktı. - HALİL YILMAZER

Spor Haberleri