Şişkinlik Sebebi İle Gitti Vücudundan 3 Kilo Tümör Çıktı!

Konya Medova Hastanesi'ne karın bölgesinde şişkinlik şikayetiyle gelen 54 yaşındaki kadının rahmindeki 3 kilogramlık kitle ameliyatla alındı.

Konya'da, karın şişkinliği şikayetiyle hastaneye başvuran 54 yaşındaki kadının rahminden 3 kilogramlık tümör ameliyatla çıkarıldı.

Konya'da yaşayan daha öncesinde doğum gerçekleştirmiş olan menopoz dönemindeki hasta, karın şişkinliği şikâyetiyle Medova Hastanesine gitti. Hastanedeki tetkiklerde kadının rahminden 25×25 cm büyüklüğünde kitle tespit edildi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Fatih Yılmaz, başarılı şekilde gerçekleştirdiği operasyonun ardından kadının rahmindeki 3 kilogramlık tümörü aldı.

Yılmaz, Konya'nın Sesi'ne özel yaptığı açıklamada, 25×25 santimetre çapında kitle fark ettiklerini aktararak şunları kaydetti:

"Hastamıza bizden önce başvurduğu sağlık kurumu rahminde bir kitle olduğu söylenmiş ancak bu tarz rahatsızlıklarda hastalarımız ağrı durumuna alışkanlık gösterdiği için erken müdahale pek sık yapılamıyor. Bizler çıkacak patoloji laboratuvar sonucun da hastalığın tekrar etmemesi adına tedavilerine karar vereceğiz. Bu tümör türü kadın hastalarımızda çok sık görülen tümör türüdür. Diğer jinekolojik kanserler ile karşılaştırıldığında, erken dönemdeki yumurtalık kanserleri hemen hemen hiçbir ön belirti vermiyor. Erken teşhisin önemli olduğu yumurtalık kanserinin teşhisinde rutin ultrason tetkikleri büyük rol oynuyor."

Yılmaz, yumurtalık kanseri nedenleri çok net bilinmese de bazı risk faktörlerinin bu hastalığa neden olduğundan bahsedilebilir. Genetik, çevresel ve hormonal faktörler yumurtalık kanserleri nedenleri arasında gösterilebilir ifadelerini dile getirdi.

Sağlık Haberleri