Kırık tedavisinde etkili yöntemler konuşuldu

Konya’daki ASAMİ Türkiye Bölgesel Toplantısı’nda konuşan Prof. Dr. Mehmet Arazi, kırık tedavilerinde İlizarov yönteminin yaygınlaştırılmasının önemine değindi.

ASAMİ Türkiye Bölgesel toplantısı Konya’da yapıldı. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen, ortopedi ve travmatoloji hekimleri teknik ve tecrübelerini paylaştılar.

Toplantı, Asami Türk Ekstremite Rekonstrüksiyonu ve İlizarov Yöntemleri Uygulama Geliştirme Derneği ile Selçuk Üniveristesi, Necmettin Erbakan Üniveristesi ve Özel Konya Farabi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniklerince ortaklaşa düzenlendi.

Toplantıda “Kırık Kaynamasında Sorunlara Güncel Bakışlar” konuları konunun uzmanı hekimler tarafından ayrıntılı olarak değerlendirildi.

Üç ayrı oturumda gerçekleştirilen toplantıya ASAMİ Türkiye derneği temsilcileri yanında, ilimizdeki değişik hastanelerden Prof. Dr. Mehmet Arazi, Dr. Cenk Özkan, Dr. İsmail Hakkı Korucu, Dr. Ömer Faruk Erkoçak, Dr. Ahmet Sinan Sarı, Dr. Ahmet Fevzi Kekeç, Dr. Barış Özkul, Dr. Halil İbrahim Balcı, Dr. Mehmet Erdem, Dr. Yusuf Erdem, Dr. Erkan Sabri Ertaş, Dr. Ferhat Güler,   Dr. Selim Safalı konuşmacı olarak katıldı.

Toplantı hakkında bilgi veren Prof. Dr. Arazi, “İlizarov ve onun yönteminin yaygınlaştırılması amacıyla kurulan oluşumun ülkemiz temsilcisi derneğini şehrimizde misafir ettik. Konuşmacı hocalarımıza ve toplantıya katılan tüm meslektaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Asami nedir?

ASAMİ Türkiye, uluslararası ASAMİ derneğinin Türkiye’deki temsilcisi. ASAMİ ise “Association for the Study and Application of the Methods of Ilizarov” baş harflerinin kısaltmasını ifade ediyor. Yani “İlizarov“ denilen ve kırık tedavisinde kullanılan bir metodunun uygulama ve çalışmalarının tüm dünyada yaygınlaştırılmasını amaçlayan bir bilimsel dernek. İlizarov ise adı “Gavriil Abramovich İlizarov” olan 1921 de Rusya’da doğan bir hekim. ilizarov felsefesi tüm dünyada uygun hastalarda başarıyla kullanılıyor. Özellikle artık umut kesilen çok zor kırıklarda bile ilizarov uygulaması önemli başarılar sağlıyor. (Konya’nın Sesi)

Sağlık Haberleri