İçimizi Isıtan Lezzetler: Hindistan Cevizi Yağlı Kahve

Sonbahar ve kış mevsimine girerken değişen içecek tutumunuz için hem içinizi ısıtacak hem de hastalıklardan korunmanıza yardımcı olacak lezzetler.

Havaların soğumasıyla beraber içecek tercihlerimiz de değişmeye başladı. Kahve ve çay dışındaki vereceğimiz bitki çayları tariflerimiz içimizi ısıtmanın yanı sıra hem şifa verir hem de hastalıklardan korunmamıza yardımcı olacak. Ayrıca bitki çayları kışın azalan su tüketimine karşı sıvı ihtiyacımızı da takviye edecekler.

Hindistan Cevizi Yağlı Kahve Nasıl Hazırlanır? Hindistan Cevizi Yağlı Kahve Nasıl Yapılır?

Hindistan Cevizi Yağlı Kahve Tarifi İçin Malzemeler: 1 fincan su,1 tatlı kaşığı Türk kahvesi, 1 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı (Dilerseniz yarım çay kaşığı şeker)

Hindistan Cevizi Yağlı Kahve Tarifi Yapılışı: Öncelikle cezveye türk kahvesi ve suyu alalım kahveyi suyla biraz açalım. Ardından Hindistan cevizi yağını koyup ocağımıza alalım. Kısık ateşte 5 veya 6 dakika kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edelim. Sonrasında kaynayan kahvemizi fincana alalım ve afiyetle içelim.

Sağlık Haberleri