Hem ruha hem de bedene iyi geliyor!

Ermenek Köy Pazarı sahibi Meryem Çalışkan, kadın sağlığına etkileriyle bilinen hayıt tohumunun faydalarını Konya’nın Sesi’ne anlattı.

Vücudu toksinlerden arındıran hayıt tohumu, kanı temizliyor, ödem atıyor, stresi yok ediyor. Hem ruha hem bedene iyi gelen hayıt tohumunun faydaları saymakla bitmiyor.

Sağlığa faydası olan bitkilerin tohumu birçok alanda alternatif tıp olarak kullanılıyor. Kadın sağlığına etkileriyle bilinen hayıt tohumunun faydalarını Konya’nın Sesi Gazetesi’ne anlatan Meryem Çalışkan, hayıt tohumunun ‘ruhban biberi’ olarak da bilindiğini söyledi.

Hayıt tohumu görünüş olarak karabibere benziyor ama faydaları bambaşka diyen Çalışkan, “Kadınlık hormonlarını dengelemek için öneriyoruz. Özellikle anneler tercih ediyor çünkü anne sütünü artırıyor. Kadınların baş belası olarak bilinen çikolata kistinin tedavisinde kullanılıyor. Kabızlık ve ishal sorunlarını önlüyor. Adet düzensizliğinde ve sancılı ağrıları dindirmek için tüketildiğinde gerçekten faydalı” ifadelerini kullandı.

Cilt sağlığı ve yaşlanma karşıtı özelliğiyle de kadınların bakım ihtiyacını karşılıyor diyen Çalışkan, “Ciltte sivilce ve akne oluşumunu engelliyor. Gençlik çağlarında sivilceyle uğraşanlara çok yararlı. Aynı zamanda yaşlanma karşıtı olarak da cildi sıkılaştırıyor” diye konuştu.

-Büşra Gültaş

Sağlık Haberleri