Gıda Terörü Tırmanışa Geçti!

Yöresel Gaziantep Baharat & Mandıra sahibi Levent Kavak, gıda terörünün zamlardan sonra tırmanışa geçtiğini söyledi. Kavak, vatandaşları güvenilir yerlerden alışveriş yapmaları hususunda uyardı.

Sağlıksız ürünlerin halk sağlığını olumsuz etkilediğini söyleyen Yöresel Gaziantep Baharat & Mandıra sahibi Levent Kavak, alışveriş yaparken fiyattan çok kaliteye dikkat edilmesi gerektiğini Konya’nın Sesi Gazetesi’ne anlattı.

Gıdaya gelen zamlardan sonra denetimlerin yeterli olmadığını söyleyen Kavak, “Terör ülkemiz için gerçekten çok büyük bir tehlike ama gıda terörü ondan daha büyük bir tehlike. Her şeyde maalesef hile çok fazla oluyor. Toptancıdan kimyon almaya gidiyorum bana diyor ki yerli mi ithal mi olacak? Ben ithal ürün bulundurmuyorum. Yerli diyorum birinci sınıf mı ikinci sınıf mı üçüncü sınıf mı diye soruyor. Birinci sınıf olacak diyorum ama onunda maliyeti yüksek. Burada vatandaşlarımızın dikkat etmesi gerekiyor. Güvendikleri yerlerden birinci sınıf ürünleri tercih etmeleri gerekiyor. Denetimler yetersiz. Tabii maddiyat çok önemli burada ama sağlık daha önemli” ifadelerini kullandı.

Vatandaşların gıda konusunda güvenilir yerleri tercih etmeleri gerektiğini söyleyen Kavak, “Biberin beklemişinde aflatoksin kanserojen madde çok fazla oluyor. Toz biberlere bazı karışımlar kullanıyorlar kiremit tozuna kadar kullandıklarını söylüyorlar. Salçalara boya katılıyor kepek katanlar oluyor. Her şeyde maalesef hile var. Vatandaşlarımızın güvendiği yerlerden alışveriş yapması gerekiyor” diye konuştu.

-Büşra GÜLTAŞ

Sağlık Haberleri