Ekinezya Çayı Tarifi

Havaların soğumasıyla beraber içecek tercihlerimiz de değişmeye başladı. Kahve ve çay dışındaki vereceğimiz bitki çayları tariflerimiz içimizi ısıtmanın yanı sıra hem şifa verir hem de hastalıklardan korunmamıza yardımcı olacak.

Ekinezya Çayı Nasıl Hazırlanır? Ekinezya Çayı Nasıl Yapılır?

Ekinezya Çayı Tarifi İçin Malzemeler: 2 su bardağı su ( Kişi sayısına göre su ekleyin), 25 gram kabuk tarçın, 25 gram hibiskus, 25 gram kök zencefil, 25 gram ada çayı, 25 gram ekinezya, 25 gram havlucan, 25 gram ıhlamur, 25 gram gül hatmi

İçme suyunu tencereye aktarın veya cezve de olabilir. Kök zencefil, havlucan ve çubuk tarçını ilave edin. Kısık ateşte kaynayana kadar pişirin. Kaynayınca ocaktan alın ve 3 dakika dinlendirin. İçerisine ıhlamur, ada çayı, hibiskus, ekinezya ve gül hatmi ekleyin. 5 dakika boyunca demlendirin. Süzerek tüketin ve üzerini dilediğiniz gibi süsleyin. Günde 3 fincan için. Afiyet olsun.

Sağlık Haberleri