Dağ Bayır Demeyin! O Otun Peşinden Gidin! Çünkü O Hastalığın Şifa Kaynağı...

İşkence haline gelen migren rahatsızlığı, şiddetli baş ağrıları o bitki sayesinde son bulacak. İşte o bitki ve faydaları…

İşkence haline gelen migren rahatsızlığı, şiddetli baş ağrıları o bitki sayesinde son bulacak. İşte o bitki ve faydaları…

Farklı isimlerle bilinen ve birçok faydası bulunan eşek dikeni düzenli olarak tüketildiğinde adeta şifa deposu olarak hayatımızda yer alıyor. Doğada hemen hemen her yerde büyüyebilen, dokunması cesaret isteyen eşek dikeni, papatyagiller ailesindendir. Sağlık açısından mucizevi faydaları olan eşek dikeni son zamanlarda en çok aranan bitki çeşitleri arasında yer almaya başladı. Sizler için eşek dikenin faydalarını derledik.

EŞEK DİKENİNİN FAYDALARI

Migreni tedavi eder

Kramplara iyi gelir

Baş ağrısı tedavisinde etkili olur

Böbreklere iyi gelir

Sindirim sistemini düzenler

Mideye iyi gelir

EŞEK DİKENİ NASIL KULLANILIR?

Deve dikeni, tohumlarında silymarin olarak adlandırılan bir madde barındırmaktadır. Bu madde tohumlarında olduğu için sadece tohumları kullanılmakta, yaprağı ve diğer bölümleri kullanılmamaktadır.

-Eşek dikeni tohumu bal ile karıştırılarak yenilebilir. Bu karışım bronş ve boğaz temizliğinde etkilidir. Bir yemek kaşığı balla bir yemek kaşığı öğütülmüş eşek dikeni tohumu karıştırılır ve macun kıvamına getirilir. Bu macundan günde bir tatlı kaşığı tüketilir.

-Tohumlar haşlanarak salatalara da katılır.

-Ayrıca yoğurt ile karıştırılarak da tüketilir.

-Eşek dikeni tohumundan yağ da elde edilebilmektedir. Deve dikeni tohumu yağı ağrılı bölgeye uygulanır ve böylelikle ağrı ortadan kalkar. Deve dikeni tohumu çayı ağrı olan bölgeye sürülerek ağrının azalmasına yardımcı olur.

Sağlık Haberleri