Bu hastalık çocuklarınızın kaderi olmasın! İşte şifası…

Konya esnaflarından Şifahan Şifalı Bitkiler işletmecisi Hüseyin Semiz, ebeveynlerin sıklıkla karşılaştığı ve küçük çocuklarda görülen ‘yatağı ıslatma’ rahatsızlığına iyi geldiği bilinen havlıcan otunun faydalarını Konya’nın Sesi Gazetesi'ne anlattı.

Havlıcan bitkisi ebeveynlerin sıklıkla karşılaştığı ve küçük çocuklarda görülen halk dilinde ‘yatağı ıslatma’ olarak bilinen ‘enürezis’ rahatsızlığına faydalarıyla biliniyor. Havlıcan kökünün tozu kullanıldığında çocukların istemsiz idrarını kaçırmasının önüne geçilebileceğinin altını çizen Şifahan Şifalı Bitkiler işletmecisi Hüseyin Semiz, bitkinin kullanım alanlarını anlattı.

İSTEMSİZ İDRAR KAÇIRMANIN ÖNÜNE GEÇİYOR

Havlıcan kökünün toz haliyle tüketilmesinin alt ıslatma sorunuyla birçok sağlık sorununa iyi geldiğini belirten Semiz, “Havlıcan kökü genelde kök olarak kaynatıldığı zaman öksürüğe iyi geliyor, bronşite iyi geliyor. Ve havlıcan kökünün tozu sıcak suyla tüketildiği zaman çocukların istemsiz idrarını kaçırmasına iyi geliyor” dedi.

Havlıcan otunun sadece yatak ıslatma rahatsızlığında değil eklem hastalıklarına da iyi geldiğini söyleyen Semiz, “Havlıcan otunun kökü ile yapılan çay vücuda güç ve kuvvet verir. Ağrıları geçirme özelliği vardır. Romatizma ağrıları için çok faydalıdır. Mideyi güçlendirmeye ve sindirim sistemini düzenlemeye yarar” ifadelerini kullandı.

HAVLICAN OTUNUN FAYDALARI

Semiz, havlıcan bitkisi hakkında şu bilgileri paylaştı, "Havlıcan bitkisi, Hindistan gibi tropikal bölgelerde yetişmektedir. Çeşitli enfeksiyonları vücuttan atıcı özelliğe sahiptir, ayrıca havlıcan kökü bitkisel ilaç olarak sıklıkla alt ıslatma rahatsızlığında önerilmektedir. Alt ıslatma tedavilerinde önceliğimiz doktor kontrolü olmalı, bunun yanında havlıcan çörek otu ile tedavi desteklenmelidir."

Havlıcan tozunun nasıl kullanılması gerektiğini anlatan Semiz, “Öğütülmüş havlıcan tozunun en sık ve pratik kullanılma şekli 1 bardak suyun içerisine bir tatlı kaşığı koyup 10-15 dakika beklenmesi ve isteğe bağlı olarak şeker ya da bal ilave edilerek tüketilmesi uygundur” diye konuştu.

-BÜŞRA GÜLTAŞ

Sağlık Haberleri