Bakımsız klima zatürreye yol açabilir

Zatürre sadece kış mevsiminde değil, yaz aylarında da görülebiliyor. Ancak sebep olan etkenler değişebiliyor. Örneğin klimalar... Viral enfeksiyonların sebep olduğu zatürree daha hafif atlatılıyor.

Zatürre sadece kış mevsiminde değil, yaz aylarında da görülebiliyor. Ancak sebep olan etkenler değişebiliyor. Örneğin klimalar... Viral enfeksiyonların sebep olduğu zatürree daha hafif atlatılıyor. Ancak temizlenmemiş klimalardan kaynaklanan lejyonella bakterisinin yol açtığı zatürre ölüme varan sonuçlar doğurabiliyor.

Yazın sıcak günlerini kapalı ortamlarda rahat geçirebilmek için yoğun olarak klima kullanılıyor. Alışveriş merkezlerinden araçlara kadar hemen her ortamda kullanılan klima serinletmesine serinletiyor ama hastalıklara da sebep olabiliyor. Bunun başını ise halk arasında zatürre olarak bilinen ''pnömoni'' çekiyor.

Klimadan kaynaklanan lejyonella bakterisinin neden olduğu zatürre, özellikle risk gruplarında ölüme varan sonuçlara neden olabiliyor. Ancak yaz aylarında sadece lejyonella bakterisi zatürreye yol açmıyor. Sıcak havadan kaynaklanan viral enfeksiyonlar lejyonella bakterisi kadar ciddi sonuçlara yol açmasa bile zatürreye sebep olabiliyor.

Sağlık Haberleri