Adını Daha Önce Hiç Duymadınız! Müezzinlere Şifa Oluyor!

Konya’da faaliyet gösteren Doğal Şifacı Aktar Baharat işletme sahibi Serdar Ünal, şifalı bitkiler bulunan mağazasında daha önce adını bile duymadığınız onlarca çeşit bitkinin satışını yapıyor. Bunlardan biri de kebabiye… Kebabiye nedir? Ne işe yarar?

Müezzin ilacı olarak da bilinen kebabiye otu kısık seslerin ilacı olarak biliniyor. Duyanlar daha önce hiç bilmediklerini ifade etseler de kebabiye otunun faydalarını öğrenince müptelası oluyor. Kışın soğuk algınlığı geçiren hastaların bir numarası haline gelen kebabiye otunu Konya’nın Sesi Gazetesi’ne anlatan Serdar Ünal, “Kış hastalıklarının başlıca sıkıntısı öksürük ve buna bağlı olara ses kısıklığı oluyor. Sesi kısılan hastalar araştırmalar sonucu kebabiye otundan haberder oluyorlar. Bizde çeşitli bitkilerin satışını yaptığımız için elimizde bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Ses kısıklığını geçiren kebabiye otu kış aylarında kendini gösteriyor diyen Ünal, “Kebabiye bitkisi solunum yolu hastalıklarına iyi geliyor. Ses kısıklığına iyi gelmesi sebebiyle ''müezzin ilacı'' olarak adlandırılıyor. Boğaz ağrısına oldukça etkilidir. Vücut kırgınlığını alır. Vücuttaki iltihabın dağılmasını önler kısa sürede etkisini gösterir” diye konuştu.

Bilinen diğer önemli özelliğinin ise ağız kokusunu gidermesi olduğunu söyleyen Ünal, “En büyük faydalarından biri de ağız kokusunu gideriyor. Ağız kokusu için genellikle karanfil kullanılır. Kebabe pek bilinmez. Kebabiye bitkisi de ağız kokusunu önler” dedi.

Kebabe otunun kurutulmuş haliyle yapılan çayın tarifini veren Ünal, “Kebabe otuyla çok kısa sürede çay yapabilirsiniz. Bir su bardağı kaynamış suyun içine bir tatlı kaşığı kebabeyi ekleyin. 5 dakika demlenmesini bekleyin. Daha sonra tüketebilirsiniz. Çok kısa sürede boğazınızın yumuşadığını göreceksiniz. Günde bir bardaktan fazla tüketilmesi önerilmez” şeklinde konuştu.

-Büşra GÜLTAŞ

Sağlık Haberleri