Su kullanımına dikkat edelim

Merhabalar kıymetli okurlarım bugün sizlere hayatımızdaki en önemli ve dikkat etmemiz gereken sorunlardan birini yazacağım.

Su kullanımına dikkat edelim

Merhabalar kıymetli okurlarım bugün sizlere hayatımızdaki en önemli ve dikkat etmemiz gereken sorunlardan birini yazacağım.

Son dönemlerde yaşadığımız coğrafyada yağışların azaldığına ve kuraklığın her geçen gün arttığına şahit oluyoruz.

Kuruyan göllerimiz, barajlardaki doluluk oranlarının yüzdesel olarak azalması bunların en büyük örneği.

Bir ilçeyi ya da beldeyi ziyaret ettiğinizde mutlaka sohbetlerde, muhabbetlerde şu konu geçer. 'Burada eskiden göl vardı ama kurudu gitti." Hatırladınız değil mi bu diyaloğu.

Pandemi ile birlikte vatandaşların hayatında hijyen konusu daha da önemli bir hal aldı. Elbette önemli bir konu. Sağlık için hijyen ve temizlik olmazsa olmaz ancak bunun da bir sınırı var.

Günde 2-3 defa duş almak, vücudunuzu yıkamak sizi diğer insanlardan daha hijyenik ya da tertemiz yapmaz. Emin olun günde 1 kafi. Saatlerce duş almak sizi dünyanın en hijyenik insanı yapmaz emin olun 7-8 dakika bunun için fazlasıyla yeterli. B

undan yıllar sonra da dilediğimiz ve istediğimiz zaman vücudumuzu temizlemek istiyorsak şu anda su kullanımlarımıza dikkat etmemiz gerekiyor.

Diğer bir konu da haliyle ev, bulaşık, araba temizliği. Su açıp bırakıp saatlerce bulaşık yıkamadan vazgeçmemiz lazım, Arabamızı dönüp dönü 3-4 kere aynı yerlerini yıkamaktan vazgeçmemiz lazım.

Bakın bunlar o kadar ama o kadar önemli konular ki. Sadece benim dikkat etmem ile ilgili diye düşünmeyin. 1 milyonluk şehirde 1 kişi günde 1 litre su tasarrufu yapsa...

Evet milyonlarca metreküp suyu kurtarabiliriz. Sizlerden ricam geleceğimiz için.

Torunlarımız, evlatlarımız için su kullanımına dikkat edelim, çünkü su hayattır.

Yaşam Haberleri