Sözler ve Anlamlar

Siyaset konuşuyoruz diye ortaya çıkan birileri, milletin kafasını daha da karıştırıyorlar. Bilerek karıştıranlar ihanet içinde. Peki bilmeden karıştıranlar farklı mı?

Siyaset konuşuyoruz diye ortaya çıkan birileri, milletin kafasını daha da karıştırıyorlar. Bilerek karıştıranlar ihanet içinde. Peki bilmeden karıştıranlar farklı mı?

*

Değil!

*

İyi niyetli olsalar bile hainlerin hizmetindeler. Farkında mıyız? Biraz daha dikkat etmemiz gerekmiyor mu?

*

Peygamber (sav) efendimizin sözlerinden, aldığı bir malumatı veya haberi doğruluğunu araştırmadan başkasına yaymak Müslümanın imanını tehlikeye atığını anlıyoruz değil mi?

*

Peki, niçin anlamaz gibi davranıyoruz?

*

Yalan söylemek kadar kandığı yalanı yaymak da müslümanım diyen kişinin imanını tehlikeye sokacak kadar kötü bir iş! Ancak farkında değiliz sanki.

*

Tehlikenin farkına varmak için şekil, görüntü ve söylentilere kanmak yerine işin aslını, sözün manasını anlamaya çalışmalı değil miyiz?

*

Örneğin, ırkçılık ile milliyetçilik arasındaki farkı dikkate almadan ümmetçilik hatırına milliyetçiliği ayaklar altına alan zihniyet son derece endişe verici bir yanılgı içinde. Öyle ki bu yanılgı başta Araplar olmak üzere Araplar ile işbirliği içinde olan birçok milletin ırkçı emellerine hizmetçi ediyor milletimizi.

*

İşin daha endişe veren tarafı, bu yanılgıyı dinin altına gizleyenler, milletimizi çok kolay kandırabiliyorlar.

*

Bu yanılgıdan beslenen kafalar Osmanlıyı parçalayan ve yıkan ırkçı akımları dikkate almadan, yıkımı durdurmaya çalışan Türk milliyetçilerini suçlama yanlışından kurtulamadı yüz yıldır.

*

Bu yanılgı o kadar ileri gitmiş ki, Kuran kurslarında, camilerde bile çocuklarımıza “İslam’a göre Türküm demek günahtır” gibi hain fikirleri öğretenler itibar görmüş.

*

İslam düşmanlarının gazına gelerek, Osmanlı İmparatorluğunu yıkan Yunan, Bulgar, Arnavut, Romen, Rus, Ermeni, Kürt, Arap gruplarının milliyetçiliği(!) değil miydi!

*

Peki, niçin herkes Türk milliyetçiliğine düşman? Irkçılık ile milliyetçiliği aynı kefeye koyma aymazlığından kurtulamadık yüz yıldır.

*

Siyaset konuşuyoruz diye ortaya çıkan birileri sözcüklerin anlamlarını kaydırarak, sözcüklerin manasını boşaltarak, kafalarımızı karıştırıyor ve karışan kafalara hurafeyi, israiliyatı, söylentiyi din diye, düşman yalanlarını, iftira ve dedikodularını tarih diye anlatıyor.

*

Durum böyleyken, yanlışları ortaya koymak, kananları uyarmak için konuşanları sustururken, yalanları yayanlara dokunmayan kafanın, çıkaracağı sosyal medya yasası kime hizmet eder size?

*

Düşmana hizmet etmek istemiyorsan, konuşmaların altında yatan gizli mesajı da anlamaya çalışmalısın!...

*

Adalet ve liyakat isteriz demeyenlerin, şeriat isteriz derken kimin şeriatını istediğini anlamaya çalışmalısın… Selam ve dua kanmak yerine anlamaya çalışanlara.

Yaşam Haberleri