Son Fırsatı Kaçırmayalım

Tarihi bir organizasyonun son günlerine geldik. Birçok branşta finaller yapılıyor. Türkiye oyunlarda en çok madalya alan ülke unvanını koruyor. Müsabakalara gittiniz mi? Bu sorunun cevabı hayır ise şu kalan...

Tarihi bir organizasyonun son günlerine geldik. Birçok branşta finaller yapılıyor. Türkiye oyunlarda en çok madalya alan ülke unvanını koruyor.

Müsabakalara gittiniz mi? Bu sorunun cevabı hayır ise şu kalan birkaç günlük fırsatı kaçırmayın.

İnanın televizyon başındaki heyecanla hiç alakası yok. O tribüne oturduğunuz vakit hele ki Türkiye’nin yarıştığı bir dal izliyorsanız çok farklı bir heyecana sürükleniyorsunuz.

Milliyetçilik duygularınız kabarıyor. Taraf olmanın o heyecanın ve stresin akabinde oluşan duygusal yoğunluğun hazzını yaşıyorsunuz.

Özellikle çocukları götürmek lazım. Dünyaları değişiyor. Telefon ve tablet nesli olan yavrularımız için şehrin dört bir köşesinde doyasıya yaşanan müsabakalar gerçekten bulunmaz bir fırsat.

Alanında dünya şampiyonu olmuş isimleri yakından görmek çok farklı dalda oyunları tanımak önemli. Şu son birkaç gündeki finaller çok daha zevkli olacaktır.

Sporseverler için, çocuklarına sporu sevdirmek isteyen aileler için ufuk açılması ve gelecek adına yerinde heyecana ve mutluluğa ortak olmak bambaşka bir his…

 

ESNAF DA OTELCİ DE MUTLU

Şehirdeki emniyetçi, sağlıkçı yoğunluğunu görüyorsunuz değil mi? Zafer’de yürürken karşınıza otoyol polisi çıkabiliyor. Plakasına bakıyorsunuz Adana’dan gelmiş. Çevre illerimizden organizasyon aksamaması için destek sağlanmış. Çok şükür şu ana kadar ciddi bir sıkıntı yaşanmadı. Güvenlik güçlerimize de sağlık çalışanlarımıza da çok teşekkür ederiz.

Bu sürecin en çok mutlu olanları şehrin esnafı otelcisi. Maşallah diyelim. Kazançları bereketli olsun. Bedesten’den tutun Meram’daki Selçuklu’daki kafeler, restoranlar, AVM’ler ve oteller oyunlar sayesinde normal seyrinin 2-3 katı yoğunluk yaşıyor.

Bedesten’de yapılan indirim günleri de esnaf için yemek üzeri tatlı gibi oldu. Eğer gerçekten indirim yapıldıysa Konyalı bu golü kaçırmaz!

 

TARTIŞMALAR İÇİN DOĞRU ZAMAN MI?

İslami Dayanışma Oyunları’nın adıyla ilgili aylar öncesinde ilgililere farklı isim önerisi yaptım. Lakin mesele sadece Türkiye ile alakalı değil.

İslam camiası oyunlarda bazı branşlardaki kıyafetlerin davranışların İslami olmadığını dile getirip İslam ibaresinin kullanılmamasını istiyor. Bu haksız bir talep değil. Zira bu dine mensup olanlar için Allah (CC) yüce kitabında belirli bir ölçü belirlemiş. Hem Müslümanın deyip hem bu ölçüye uymamak uygun değil. Allah affetsin. Islah etsin.

Diğer taraftan oyunların 5.’si düzenleniyor. Bu şekilde yarışılan ilk yer ülkemiz değil, hele Konya’mız hiç değil. 1 yıl erteleme ile bu oyunların bu şekilde yapılacağı 2 yıl öncesinden belli bir durum. İsmi için de çeşitli branşlar için de çok önceden tartışılabilirdi. Şimdi şehrimizde binlerce misafir varken bu konuları konuşmak için doğru zaman mı emin değilim? Hele hele bazı isimler sırf popülizm için şehrimizin adını karalama yoluna gidiyor. Kaş yapalım derken göz çıkarmanın anlamı yok! Daha itidalli olmak da fayda var…

Haberleri