Sınav stresinde erkenden başlamayın

Merhabalar, bugünkü yazımda daha çok velililere ve birazda sınav döneminde olan öğrencilere sesleneceğim.

Sınav stresinde erkenden başlamayın

Merhabalar, bugünkü yazımda daha çok velililere ve birazda sınav döneminde olan öğrencilere sesleneceğim.

Öncelikle velilerden başlayalım. Okullar önümüzdeki hafta tatile girecek ve sınav için ilk eşik geride kalacak. 15 günlük tatilde elbette öğrenciler içinden açık kapatmak için ve daha faz soru çözmek için bulunmaz fırsat. Onlar kendilerine çizilen plan ve programa göre çalışmalarını yapacaklardır. Sınav dönemi de yavaş yavaş gelirken daha bu aylarda çok fazla yüklenmeyin. Elbette bu sınav stresle baş edebilme sınavı da ancak bu stresi erken yüklememekte fayda var.

Burada bilinçli veli rolü oldukça çocuklarınıza onları kırmadan, üzmeden yaklaşmakta fayda var. Bu dönemde onlara yardımcı olmanız gerekiyor. Bununla ilgili olarak profesyonel destek almakta bile fayda olabilir.

Gelelim öğrencilere. Evet öğrenciler bu hayatta sizlerden daha değerli olan hiçbir şey yok bunu ilk önce anlayın. Elbette bu hayat sizin. Bu hayatı yaşayacak olan sizlersiniz. Neler yapmak istediğinizi anlıyor b-ve hissediyorum.

Artık ulaşmak istediğiniz bölümleri ve meslekleri yavaş yavaş belirleyin. Karasızlık en kötü durum böyle zamanlarda. En kısa zamanda kararınızı verin ve o karar doğrultusunda artık yavaş yavaş ders çalışmaktan test çözme faslına girin.

Çevrenizde sizinle iletişime geçmek isteyenler olacaktır. Bu iletişimde sizlerin üzerine geleceklerdir, belki sizi darlayacaklarıdır. Bunlara aldırış etmeyin, sizler hedeflerinize ve çalışmalarınıza odaklanın. Bu hedeflerle ulaşmak için tek başınızasınız.

Türkiye'de son dönemde herkes bir şekilde üniversite okuyabiliyor. O yüzden elbette belli bi bölüm kazanacaksınız, amaç istediğiniz okulu okumanız..

Yaşam Haberleri