Sahip olduğunuzu korumayı bilin

Bugün sizlere elinizdeki varlıkları nasıl korumanız gerektiğine dair bazı bilgiler vereceğim

Sahip olduğunuzu korumayı bilin

Merhabalar kıymetli okurlarım .Bugün sizlere elinizdeki varlıkları nasıl korumanız gerektiğine dair bazı bilgiler vereceğim. Bildiğiniz üzere yatırım yapmak son dönemde olduk popüler. Özellikle borsa ve kripto paralarda ciddi kullanıcı yükselişleri bulunuyor. Artık lisedeki çocuklar bile ellerinde telefonlarla borsa kovalıyorlar. Elbette yatırım önemli ancak bilinçli davranmak gerekiyor.

15-16 yaşındaki çocuklarınızı bu noktada bilgilendirmeniz gerekiyor. Yoksa çok büyük sorunları beraberinde getirebilir. Daha küçük yaşlardan bu kadar para bağımlısı olmaları hayatlarının geri kalanı için onlar adına hiç iyi olmaz. Çocuklar için söyleyeceğim bunlar.

Birkaç noktada da yetişkin vatandaşlar için bazı uyarılarda bulunmak istiyorum. Elbette daha kaliteli yaşamlar için daha refah seviyesi yük bir hayat için para kazanmak önemli. Ancak burada dikkat olmak lazım. Benim sevdiğim güzel bir atasözü var. 'Çıraklığını yapmadığınız işin ustalığını yapmaya kalkışmayın'

Yakım çevrenizden arkadaşlarınızdan görüp özendiğiniz hızlı para kazanma taktiklerini yaptığınız birikimleri kullanarak bilinçsiz yere kaybetmeyin. Eğer ki iyi bir ekonomistten yatırım tavsiyesi almıyorsanız sakın ha yatırım yapmayın. Hele ki borçlanarak yatırım hiç yapmayın. Günümüzde kredi çekerek ya da kredi kartı kullanarak yatırım yapılması da oldukça yaygın lütfen bu işlere girmeyin.

Kolay para kazanmanın diğer yöntemi de şans oyunları. Özellikle de yasal olmayan yani illegal yollarla oynana oyunlar. Kumarda asla ama asla kazanamazsınız. Bir gün kazandım zannedersiniz ancak 3 gün sonra elinizde ne var ne yok hepsini kaybedersiniz Ben bunca yıllık yaşamamım da henüz kazanan birilerini görmedim.

Ailenizi, kendinizi ve çocuklarınızın rızkını geleceğinizin birikimini riske atmayın

Yaşam Haberleri